Mollerussa designada Capital de la Sardana 2016

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa va ser acompanyada per l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, el qual va presidir l'acte de al Saló del Consell de Cent de l'Ajuntament de la capital catalana i va remarcar que la sardana és un dels elements fonamentals que configuren la identitat catalana.

Sardana2
photo_camera L'alcalde de Mollerussa en la seva intervenció

A l'acte també van assistir-hi, entre d'altres, el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado; l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, propera Capital de la Sardana 2015; i Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, que ostentarà la Capital de la Sardana el 2016.

La capital del Pla d’Urgell va presentar la seva candidatura a aquest títol de la mà de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa i amb l’aval de l’Ajuntament, una candidatura que ara ha estat reconeguda per la Comissió Capital de la Sardana, entitat independent de la societat civil formada per la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular.Els guardons estan dividits en Medalles al Mèrit i Premis Capital de la Sardana, amb diverses subcategories cadascun d'ells.

Aquest va ser un dels actes centrals de la Capital de la Sardana, que enguany ostenta Barcelona i que es clourà el proper mes de febrer al Liceu i que està contribuint decisivament a la difusió d'aquesta dansa. 

L'alcalde Trias var felicitar tots els guardonats:

"Cadascú de vosaltres és un motiu d'orgull i un gran actiu de futur per a la nostra ciutat i per al nostre país".

L'acalde va recordar que la sardana va arribar a Barcelona, procedent de l'Empordà, a finals del segle XIX i va arrelar amb força a la ciutat.

"Avui gaudeix d'una gran vitalitat, i constitueix un dels nostres grans actius culturals i està vivint un nou impuls, com s'ha pogut veure a llarg d'aquest any amb les nombroses activitats que s'ha organitzat en el marc de la capitalitat". 

Igualment va remarcar que la sardana, i tota la cultura popular i tradicional de Catalunya, són un "element essencial de coneixement, creativitat i innovació que estem construint entre tots", i va afegir que la sardana és un dels elements fonamentals que configuren la nostra identitat, com ho són també els castellers i moltes altres activitats de la cultura popular; que són el resultat de la participació de molta gent. 

Trias va finalitzar la seva intervenció felicitant Calella i Mollerussa, que seran unes "excel·lents seus" de la Capital de la Sardana, el 2015 i el 2016 respectivament. 

Comentaris