La música explica els fets de 1707 en el Setge a la ciutat de Lleida

Sobre el fil conductor de la Cantate sur la prise de Lérida de Jean Baptiste Stuch es desplega un espectacle que no deixa indiferent al públic.

Imatge de la representació de l'espectacle El Setge de Lleida 1707, al Teatre L'Amistat.
photo_camera Imatge de la representació de l'espectacle El Setge de Lleida 1707, al Teatre L'Amistat.

El títol del Setge de Lleida predisposa a l'espectador a presenciar un espectacle amb connotacions bel·licistes, però des del primer moment la sotilesa de la Cantate de Jean Baptiste Stuch, desplega les notes barroques que es combinen a la perfecció amb l'adaptació d'instruments tradicionals.

Amb aquesta introducció l'espectador s'endinsa en la història i en els bàndols que hi van participar, fins al moment en què s'introdueixen els primers textos que incorporen més consistència a l'espectacle. Al final es tracta d'explicar amb el binomi de la música i les paraules, el que va succeir a la ciutat de Lleida la tardor de 1707, però des de la veu de persones corrents i no dels personatges rellevants que ha divulgat la història.

Precisament la delicadesa de l'espectacle és aquest protagonisme a les persones que van viure el setge, i la recuperació de melodies que formaven part de les festes tradicionals de la Lleida del segle XVIII, al costat de la música culta d'aquell moment històric.

El Setge de Lleida 1707, una idea de Quartana i el Consorci de pa Seu Vella, amb la participació de Teatre de Butxaca, es va representar aquest dissabte al Teatre L'Amistat de Mollerussa, dins dels actes del Tricentenari.

Comentaris