28.11.2020 |
Territoris.cat

La Nit de la Sardana 2015 premia l'agrupació Sardanista de Mollerussa i l'actor Toni Albà

La 21a Nit de la Sardana que s'ha celebrat aquest dissabte, 21 de novembre, a les Borges Blanques ha atorgat a l'Agrupació Sardanista de Mollerussa i a l'actor Toni Albà els premis Sardalleida i Rotllana 2015.

L'Agrupació Sardanista recull el guardo Sardalleida 2015
L'Agrupació Sardanista recull el guardo Sardalleida 2015
La Nit de la Sardana 2015 premia l'agrupació Sardanista de Mollerussa i l'actor Toni Albà

La 21a Nit de la Sardana que s'ha celebrat aquest dissabte, 21 de novembre, a les Borges Blanques ha atorgat a l'Agrupació Sardanista de Mollerussa i a l'actor Toni Albà, respectivament, els premis Sardalleida i Rotllana 2015. La vetllada ha comptat, entre altres, amb l'assistència del president de Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, Carles Vall, i l'alcalde de la capital de les Garrigues, Enric Mir.

La gala organitzada per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, amb la col·laboració de l'Ajuntament de les Borges Blanques, ha decidit reconèixer l'Agrupació Sardanista de Mollerussa amb el Premi Sardalleida 2015 perquè, des que va ser fundada el 1946, no ha parat de treballar per a la cultura del nostre país, la catalanitat i sobretot per a la sardana; perquè ha impulsat colles sardanistes, ha organitzat concursos, aplecs, ballades, cursos d'ensenyament, programes de radio i un llarg etc; perquè sempre que han pogut ha acceptat els reptes sardanístics, com ara la final de punts lliures de fa dos anys o la Nit de la Sardana de l'any passat; i perquè ara, estan a punt convertir-se en Capital de la sardana el 2016.

Toni AlbaA més, ha entregat a Toni Albà el Premi Rotllana 2015 perquè estima el nostre país i la seva cultura i tradicions, i treballa per conservar-les; perquè té una llarga trajectòria professional en el panorama teatral, tant com a director com a actor, en programes d'èxit i de referència a la televisió del nostre país; i perquè sempre ha declarat que li agrada la sardana i que enguany ha apadrinat una colla sardanista de les nostres terres, la colla Estelats d'Agramunt.

Les activitats de la vetllada han començat a les 17.00 hores amb una visita guiada al Mirador, Centre de Descoberta de les Garrigues, seguida de l’espectacle per a tots els públics Gira i Gira amb Polcasol3, Grup Sardanista Montserrat i Bellpuig Cobla, que ha consistit en una barreja de sardana, música tradicional i cançons arranjades per a cobla amb balls propis, i a continuació s'ha dut a terme la cloenda del 41è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma.

A les 21.00 hores s'ha fet el còctel i la recollida de dorsals de la 1a Cursa Nit Sardanista. Tot seguit, a les 21.30 hores, s'ha celebrat el sopar de la Nit de la Sardana 2015 i hi ha hagut el lliurament de Premis Sardalleida i Rotllana.  Després del sopar i de la 1a Cursa Nit Sardanista, hi ha hagut una ballada de sardanes amb la Bellpuig Cobla, i la festa ha continuat amb una discomòbil.

La Nit de la Sardana 2015 premia l'agrupació Sardanista de Mollerussa i l'actor Toni Albà
comentaris