19.01.2020 |
Territoris.cat

El professor Francesc Solans ha dirigit un projecte amb fotografies de 360°

Un total de 132 projectes han participat enguany en la iniciativa, que ha culminat amb el lliurament de premis realitzat en el marc del Mobile World Congress

Francesc Solans de l'Institut Joan Vallverdú rep el primer premi
Francesc Solans de l'Institut Joan Vallverdú rep el primer premi
El professor Francesc Solans ha dirigit un projecte amb fotografies de 360°

L'Institut Vallverdú de les Borges Blanques ha tornat a rebre el reconeixement del Mobile Learning Awards, amb un projecte, dirigit pel professor Francesc Solans, que porta per nom 360 graus d’aprenentatge immersiu, en el que un grup d'alumnes del centre ha desenvolupat  un producte didàctic amb fotos de 360º que després utilitzarà per ensenyar a un altre grup d’alumnes més petits. El centre ha estat guanyador en la categoria de Millors experiències d’aprenentatge amb tecnologia mòbil a l’aula. 

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el CEO del GSMA, John Hoffman, han lliurat aquest dijous els premis entre les 132 propostes de centres i professors d’arreu del país, que participen en la convocatòria, que té com a objectiu potenciar les experiències virtuals com a fonament per un nou model d’educació a les aules

 En la categoria Escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals, ha guanyat el projecte de La biblioteca digital i la radio escolar de l’Escola Els Cossetans de Cunit.

Els Mobile Learning Awards –que enguany celebren la quarta edició– tenen com a objectiu reconèixer la tasca innovadora i impulsar la integració i l’ús de la tecnologia mòbil als centres educatius. Durant el lliurament dels guardons, la consellera Meritxell Ruiz ha afirmat que els treballs premiats enguany són, un cop més, exemples de la bona feina, la creativitat i la innovació educativa que s’està duent a terme a les aules, per potenciar les competències bàsiques dels alumnes, particularment les competències digitals que són una de les prioritats del Departament. Ruiz ha destacat que durant la jornada els participants heu compartit coneixements, experiències i encarat, projectes. Però heu creat sinergies, heu creat xarxa, i n’estic segura que el que heu pogut anar desenvolupant durant aquesta edició de l’mSchools, continuareu tirant-ho endavant. Sortiu d’aquí amb nous contactes professionals, i això és altament positiu, ja que us permetrà continuar intercanviant punts de vista i experiències.

El certamen, consolidat entre la comunitat educativa, ha registrat una alta participació, amb 100 experiències d'aprenentatge amb tecnologia mòbil a l'aula i 32 experiències innovadores de centre. Els MLA estan integrats en mSchools, la proposta que desenvolupa la creació i l’ús de solucions mòbils, i que fomenta l’esperit emprenedor i el treball en equip entre els joves estudiants. mSchools està impulsada pel Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.

  

Comentarios