29.11.2022 |
Territoris.cat

Pagès Editors presenta el best-seller dedicat a la DO Costers del Segre

El llibre ha comptat amb les plumnes de Josep Vallverdú, Marta Alòs, Vidal Vidal, Josep Ramon Ribé, Marc Trilla, Toni Lara, Xavier Ayala

Els autors del llibre Els vins de Costers del Segre de Pagès Editors
Els autors del llibre Els vins de Costers del Segre de Pagès Editors
Pagès Editors presenta el best-seller dedicat a la DO Costers del Segre

El restaurant La Boscana de Bellvís va ser l'escenari, aquest dijous, de la presentació del llibre Els vins de Costers del Segre, que ha publicat Pagès Editors i que ha comptat amb la participació dels lletraferits, Josep Vallverdú, Marta Alòs, Vidal Vidal, Josep Ramon Ribé, Toni Lara, el fotògraf Marc Trilla, i el sommelier Xavier Ayala

Maridatge de productes de la Boscana i vins de DO Costers del SegreEn l'acte de presentació hi van participar Lluís Pagès, l'autor de la fotografia Marc Trilla, el coordinador de l'obra i director de La Mañana Josep R. Ribé, i el sommelier Xavier Ayala, que van explicar els orígens de l'obra i l'objectiu de la mateixa, que fa un recorregut per quaranta cellers que pertanyen a la DO Costers de Segre.

La presentació va anar seguida d'un maridatge de productes elaborats en el restaurant La Boscana de Bellvís i els vins d'una dotzena de productors de la DO. Els assistents també van poder visitar les instal·lacions de l'establiment bellvisenc, que s'ha convertit en un referent de la restauració lleidatana.

A Lleida sempre s’havia fet vi i havia arribat l’hora que tingués un renom. En aquest exhaustiu compendi que suposa aquest llibre –el primer d’aquestes característiques de la DO Costers del Segre– s’expliquen la filosofia, les subzones, els cellers un per un –a hores d’ara ja són gairebé una quarantena–, tot ben amanit amb una acurada selecció de fotografies i amb els comentaris de tast dels millors productes de cadascun dels elaboradors. Aquesta obra expandeix els aromes i els sentiments que es desprenen de cadascun d’aquests cellers. Una experiència única, com cada cop que obrim i tastem un vi de la DO Costers del Segre.

El somelier Xavier AyalaL'escriptor Josep Vallverdú fa una presentació general del volum, mentre que Marta Alòs i Vidal Vidal ens presenten la visió general de les diferents subzones estudiades. Per la seva banda, el periodista Josep Ramon Ribé fa una extensa crònica de la història i característiques de cada celler i els sommeliers Xavi Ayala i Toni Lara ens presenten al detall els vins més destacats de cada celler. El fotògraf Marc Trilla ha fotografiat cada detall per il·lustrar l'obra amb imatges espectaculars.

  

Pagès Editors presenta el best-seller dedicat a la DO Costers del Segre
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement