13.06.2021 |

El rodatge de la pel·lícula 'Segon origen' té previst finalitzar a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

El film Segon origen basat en la novel·la 'Mecanoscrit del segon origen' de Manuel de Pedrolo, s'està gravant aquests dies a diferents localitzacions de Lleida, i continuarà durant unes set setmanes per diferents racons de les Terres de Ponent.

Teaser-Segon-Origen-2
El protagonistes amb el director
El rodatge de la pel·lícula 'Segon origen' té previst finalitzar a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Lleida és aquests dies el plató de cinema de l'obra pòstuma del director de cinema Bigas Luna, que va morir de càncer l'abril de 2013. La pel·lícula està basada en la coneguda obra 'Mecanoscrit del segon origen' de Manuel de Pedrolo, escrita al 1974 i amb més de 2.300.000 exemplars venuts; i que es va convertir en un projecte inacabat del cineasta català a l'emmalaltir de leucèmia.

El periodista i productor del film Carles Porta nascut a Vila-Sana, fou qui va proposar a en Bigas Luna l'adaptació del llibre. En morir Bigas Luna, en Carles Porta és qui va agafar les regnes per dirigir el film l'estrena del qual és prevista per a finals de 2014. Després de moltes dificultats en la recerca de finançament per tirar endavant el projecte, finalment s'ha pogut començar amb les filmacions, portades a terme el passat dilluns a la capital lleidatana i que continuaran al llarg d'aquests dies. El rodatge també tindrà lloc a altres localitzacions de les comarques de Ponent i també a la ciutat de Tarragona.

'Segon origen' és un projecte ambiciós, de llarga durada i de cuina lenta; una coproducció catalano-anglo-belga, amb un pressupost d'uns 7,5 milions d'euros. En l'equip artístic hi ha artistes de renom com són el de Rachel Hurd-Wood, coneguda per la pel·lícula "El perfum" i "Peter Pan" i que interpretarà el personatge de l'Alba. Andrés Batista serà el qui donarà vida al jove Dídac

Al 2009 es van gravar les primeres escenes corresponent al teaser, en gran part a l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

Aquestes són les darreres imatges cinematogràfiques de la carrera de Bigas Luna. També hi ha disponibles dos vídeos que es poden veure a Vimeo: la transformació de diversos paisatges, per una banda, i el 'making of'  per una altra.

El rodatge està previst que continuï durant tot el mes de març i part de l'abril, i que si tot està dins del previst, es finalitzi al lloc emblemàtic escollit per realitzar vàries escenes del teaser com és l'Estany d'Ivars i Vila-sana.
 

El rodatge de la pel·lícula 'Segon origen' té previst finalitzar a l'Estany d'Ivars i Vila-sana
comentaris