Un grup de modistes donen els seus treballs al Museu de Vestits de Paper

Es tracta d’una selecció de vestits, que un cop finalitzada l’exposició serviran per poder difondre el concurs a través de les diferents desfilades que es fan durant tot l’any arreu del territori.
Vestit de la Duquessa d’Alba que ha estat donat pel grup de senyores de Mollerussa.
photo_camera Vestit de la Duquessa d’Alba que ha estat donat pel grup de senyores de Mollerussa.

La sala d’exposicions del Museu de Vestits de Paper acollirà des d’aquest divendres  i durant tot el mes de febrer l’exposició d’una vintena de peces que han estat donades per diferents participants de la darrera edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper. Es tracta d’una selecció de vestits de les tres modalitats que concursen com són Moda Actual, Fantasia i Època.

La mostra serà inaugurada aquest divendres dia 8 a les 7 de la tarda i podrà ser visitada de dimarts a divendres de 6 a 8 de la tarda, dissabtes de 10 a 1 del matí i de 5 a 8 de la tarda i diumenges de 10 a 2 hores del migdia.

Entre les peces que es podran admirar en aquesta exposició hi ha el vestit que va guanyar el Premi Especial del Corte Inglés en la modalitat de Fantasia i que sota el títol London Eye ha estat confeccionat per Paquita Pagà, d’Amposta, amb milers de segells de la Reina Isabel II d’Anglaterra. També hi haurà d’aquesta modalitat de Fantasia una reproducció d’un disseny de Balenciaga del 1958 fet per la modista de Mollerussa Teresa Codony o Records de Sibèria, de la també modista de Mollerussa, Anastasia Petrova.

De la modalitat d’Època es podran veure peces com la reproducció del vestit que portava la Duquessa d’Alba el dia del seu casament i que ha estat donat pel grup de senyores de Mollerussa que el van elaborar o el que duu per nom Cafè Vintage de Magdalena Sauch, entre altres. La majoria de les donacions són de vestits que van participar en Moda Actual com Elegància Juvenil, elaborat per Maria Prenafeta, Fantasia de Colors, de Paquita Castañé, Pepita Mas i Adelina Pujol, o Fetitxe, de Carme Solà d’Alguaire.

Comentaris