Planeta Mòbil al col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques

Durant el dies 8 i 9 de gener del 2015 el col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques ha rebut la visita d'un planetari mòbil.

IMG-20150109-WA0014
photo_camera Alumnes del col·legi Mare de Déu de Montserrat.

Durant el dies 8 i 9 de gener del 2015 el col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques ha rebut la visita d'un planetari mòbil, a través del programa EduCaixa. Els alumnes d'infantil, primària i ESO han pogut gaudir d'una projecció, cedida per la Fundació La Caixa, on s’explica la interpretació del cel a l'hivern: la posició de les constel·lacions durant l'estació d'hivern i la posició dels estels. A més, a través de la visita han pogut conèixer, entre d'altres, el motiu pel qual l'estrella polar, des de la nostra posició, no es mou mai.

Segons han declarat des del centre aquest material ha resultat una eina molt útil per entendre els moviments de la Terra dins de la nostra Galàxia i quina relació té amb els estels situats molt lluny de nosaltres. Totes les nits veiem moltíssimes estrelles que els antics grecs els hi van posar diferents noms com si es trobessin juntes. Avui dia sabem que es troben en galàxies diferents.

Comentaris