02.10.2022 |
Territoris.cat

El pregó de Josep Grau inaugura les Festes de Sant Isidori de Mollerussa

Els alumnes de l'Escola Municipal de Música van posar les notes musicals a l'acte inaugural de les festes de Sant Isidori

Prego Josep Grau 10
Prego Josep Grau 10
El pregó de Josep Grau inaugura les Festes de Sant Isidori de Mollerussa

Un repàs extens i detallat de les diferents etapes que ha viscut Mollerussa, i els personatges, que l'exconseller i exalcalde de Mollerussa Josep Grau, va considerar rellevants, van ser el fil conductor de la xerrada que obria els actes de les Festes de Sant Isidori de Mollerussa. Una xerrada més que un pregó, tal com va matisar Grau, ja que l'expolític i actual empresari volia esplaiar-se amb el nombrós auditori de mollerussencs que van assistir a l'acte.

Josep Grau va assegurar que Mollerussa sempre ha liderat en política més enllà de la seva ciutat i que s’ha de continuar fent per tal de treballar en benefici també, de la capital del Pla d’Urgell. La seva ciutat, de la qual va lloar els seus equipaments culturals, esportius, de lleure o sanitaris, molts dels quals són fruit de la visió de futur que van tenir els dirigents polítics que aleshores els van impulsar.

L'exconseller va assegurar que l'educació ha de ser un dels pilars fonamentals pel desenvolupament de la ciutat, noves generacions preparades en tots els àmbits, que han de ser els impulsors de la nova economia. Encara que va emfatitzar en la importància de les exportacions per als empresaris de la ciutat i de la comarca.

Per la seva banda, el rector de la parròquia, Jordi Orobitg, va ser breu i va destacar la representativitat que ha tingut Mollerussa i el Pla d'Urgell en la política Lleidatana i catalana, al llarg dels anys.

L'alcalde Marc Solsona va tancar els parlaments, prop d'una hora més tard, recordant que mai cap mollerussenc havia tingut la distinció de ser conseller de la Generalitat, un nomenament que ens va donar posicionament polític i del qual al desembre en farà 15 anys, motiu pel qual es va pensar en Josep Grau per fer el pregó en aquesta ocasió.

L’acte va acabar amb l’actuació dels alumnes de l’Escola Municipal de Música que van interpretar 3 peces sota la direcció de Nacho Cantalejo i l’acompanyament al piano de Rosa Comellas.
 

El pregó de Josep Grau inaugura les Festes de Sant Isidori de Mollerussa
comentaris