09.12.2022 |

Recta final del festival de Sitges amb maratons de cinema molt potents

La marató sorpresa que el Festival ha programat per demà dissabte a l’Auditori Melià de Sitges és una de les més potents que s’ha presentat mai al llarg dels seus cinquanta anys d’història.

the-lodgers
Fotograma de la pel·lícula "The Lodgers"
Recta final del festival de Sitges amb maratons de cinema molt potents

El festival internacional de cinema fantàstic de Sitges arriba a la recta final de la seva 50ena edició i ho fa portant al públic unes maratons que faran deleitar als amants del gènere.

4 pel·lícules. 394 minuts. I un cartell espectacularThe Disaster Artist, pel·lícula guanyadora del Festival de Cinema de Sant Sebastià, una de les joies de la passada edició de Cannes You Were Never Really Here, la pel·lícula que clausura Sitges 2017, The Lodgers, i la tercera part d’una saga de Jeepers Creepers. També avui s’han anunciat les maratons de l’Auditori, el Retiro, el Prado i Tramuntana del diumenge 15.

Avui divendres 13, dia d’enorme significat per l’aficionat al cinema fantàstic, el Festival de cine de Sitges ha desvetllat un dels secrets millor guardats de la present edició: les quatre pel·lícules que composen la marató programada per demà dissabte a l’Auditori Melià, que tindrà inici a les 23:30h, després de la gala de cloenda, i que es perllongarà fins a les 6 de la matinada.

The Disaster Artist, la pel·lícula protagonitzada per James Franco, guanyadora de la Concha de Oro a Sant Sebastià, serà l’encarregada d’obrir una vetllada en la que estan garantides les riallades. En la cinta, l’actor i director nord-americà narra la història del rodatge de The Room, de Tommy Wiseau, considerada la pitjor pel·lícula de la història del cinema.

La sessió continuarà amb You Were Never Really Here, que es va veure l’any passat a Cannes. En la nova pel·lícula de Lynne Ramsay -responsable entre altres de l’excel·lent Tenemos que hablar de Kevin-, l’actor Joaquin Phoenix ofereix una lliçó magistral d’interpretació al posar-se a la pell d’un dur i turmentat policia amb la missió de trobar a una noia desapareguda.

La tercer pel·lícula de la vetllada, Jeepers Creepers 3, de Víctor Salva, és una de les més esperades per l’aficionat al gènere des de que es va fer públic que el film s’estrenaria limitadament en cinemes durant només un dia, el passat 26 de setembre. La projecció de demà dissabte serà, doncs, la primera presentació en un Festival de Cine.

La marató es tancarà amb la projecció de la pel·lícula de cloenda de Sitges 2017 The Lodgers, la cinta de terror gòtic dirigida per l’irlandès Brian O’Malley.

La resta de les maratons programades per diumenge 15, són:

 Auditori (matí 08:30h):

1. What Happened to Monday

2. My Friend Dahmer

3. Downrange

 Auditori (tarda 15:30h):

1. Revenge

2. Wind River

3. The Killing of Sacred Deer

4. Brawl in Cell Block 99

5. Mom and Dad

 Retiro (matí 09:30h):

1. Tragedy Girls

2. Real

3. Dave Made a Maze

 Retiro (tarda 15:30h):

1. The Ritual

2. Blade of the Immortal

3. The Villainess

4. Survival Family

5. Kuso

 Prado (matí 10:30h):

1. Loving Vincent

2. Fireworks

3. Mutafukaz

 Prado (tarda 15:30h):

1. Jupiter’s Moon

2. As boas maneiras

3. Les affamés

4. Jojo’s Bizarre Adventure

5. Mayhem

 Tramuntana (matí 10:30h -curts-):

1. I Think you’re Little Confused

2. Daemon Runner

3. Cerulia

4. Nocturne

5. L’Ogre

6. Apostolos

7. RIP

8. Caronte

9. Escarabana

10. Hybrids

11. Pepe La Morse

12. Latched

13. L’Ora del Buio

14. Teddy Bears Picnic

15. Last Tree Standing

16. Hum

17. Lacrimosa

18. Cocolors

Prado (tarda 15:30h):

1. November

2. Hagazussa

3. Caniba

4. Laissez bronzer les cadavres

5. Anna and the Apocalypse

En aquest enllaç pots consultar tota la programació del festival.

Recta final del festival de Sitges amb maratons de cinema molt potents
comentaris