Tàrrega presenta la restauració dels gegants centenaris de la Mercè

La parella de figures ha estat objecte d'una acurada intervenció a càrrec del Taller Avall de Reus
Gegants de Tàrrega. Foto: Ajuntament Tàrrega
photo_camera Gegants de Tàrrega. Foto: Ajuntament Tàrrega

La 35a Trobada de Gegants i Capgrossos de Tàrrega, celebrada aquest diumenge en el marc de la Festa Major, ha tingut com a protagonistes indiscutibles els gegants centenaris del barri de la Mercè. Ambdues figures, de 154 anys d'antiguitat, han tornat a desfilar pels carrers de la capital de l'Urgell després de sotmetre's a un acurat procés de restauració. Ho han fet acompanyades per una cinquantena de colles geganteres d'arreu de Catalunya, set de les quals també superen el segle d'història.

Organitzada per la Fal·lera Gegantera, la trobada ha aplegat 147 figures, entre les quals no han faltat els gegants de Falset, Montbrió del Camp, Vilassar de Dalt, Linyola o Falset per esmentar-ne unes quantes. Els gegants centenaris de la Mercè han estat restaurats pel Taller Avall de Reus, procés gràcies al qual han recuperat l'aspecte original.

En el transcurs de la intervenció, que s'ha allargat dos anys, s'han pogut recuperar, per exemple, els ulls originals de vidre d'ambdues figures, les quals simbolitzen els comtes de Barcelona Ramon Berenguer I i Almodis. L'acció també ha permès descobrir que el gegant de Ramon Berenguer té dents, que restaven cobertes per material afegit en altres actuacions.

La multitudinària trobada gegantera ha protagonitzat la jornada de la Festa Major juntament amb una matinal motera, el torneig d'escacs i el ball a càrrec de l'orquestra Montgrins. D'altra banda, dissabte va brillar amb intensitat la Nit del Tararot, espectacle de gran format amb participació de colles i elements de cultura popular de Tàrrega i d'arreu de Catalunya.

Comentaris