Tornen les colònies de l’Associació Contra el Càncer a la Val d’Aran

Ràfting, escape rooms i exhibicions de Mossos d'Esquadra seran algunes de les activitats de les quals podran gaudir els nens de 7 a 17 anys
Presentació de les colònies. Foto: Associació contra el càncer
photo_camera Presentació de les colònies. Foto: Associació contra el càncer
El proper diumenge 14 de juliol, les Colònies i WorkCamp de l'Associació Contra el Càncer tornaran a Lleida, oferint una setmana plena d'activitats a nens i adolescents de 7 a 17 anys. Aquestes colònies, que se celebraran fins al 21 de juliol a la Val d'Aran, busquen millorar la qualitat de vida dels participants, potenciar les seves relacions i oferir-los un entorn privilegiat.

Aquesta edició comptarà amb la participació de 89 nens, provinents majoritàriament de Catalunya, però també de diferents parts d'Espanya com Tenerife, Las Palmas, Cádiz, Sevilla, Córdoba, Burgos, Astúries, Huesca, Huelva, Madrid, Balears, Zaragoza i Cantàbria. Gràcies a un conveni amb Vueling, una trentena de nens d'Astúries, Canàries i Balears tindran el trajecte d'anada i tornada gratuït.

Una de les activitats més esperades és l'exhibició dels Mossos d'Esquadra, que enguany comptarà amb la unitat de muntanya, la de subsol i la de trànsit, mostrant les seves tasques als nens. Durant la setmana, els participants gaudiran de diverses activitats de lleure com ràfting, visites a l'Aran Park, jocs diversos, scape rooms, activitats esportives, entre d'altres.

Les colònies són totalment gratuïtes per a tots els participants gràcies a les col·laboracions i iniciatives solidàries que es desenvolupen al llarg de l'any. Algunes d'aquestes col·laboracions inclouen el Club Natació Lleida amb el seu Open Solidari, l'ADDA (Associació Discapacitats Aran), Careça Merceria, AranPark, el Conselh d'Aran, els Ajuntaments de Vielha, Naut Aran i Les, la Diputació de Lleida, el Col·legi de Farmacèutics i l'acadèmia Balharan.

Aquest any, degut a l'èxit de l'any anterior, es continua amb el WorkCamp, ampliant l'edat dels participants fins als 17 anys. Un grup de 75 nens d'entre 6 i 15 anys estarà a l'Alberg Era Garona de Salardú, mentre que un grup de 24 joves d'entre 15 i 17 anys estarà al Refugi de Conangles amb el projecte de WorkCamp.

Carolina Vera, mare d'una de les participants, explica que l'objectiu de les colònies és millorar la qualitat de vida dels infants i joves malalts de càncer, afavorir l'expressió emocional, millorar l'autoestima, contribuir a la seva independència i promoure hàbits de vida saludables.

Les colònies compten amb un equip professional format per un director, monitors titulats, psicòlegs i pediatres oncològics, a més de 20 voluntaris que contribueixen a fer possible el projecte.

Comentaris