El Vermut literari del Palau relaciona els valors de la literatura i l'esport

Una de les conclusions de l'acte va ser que es tracta de dos àmbits compatibles que forgen cultura, que ens fan més humans i, per tant, més feliços.

Els participants en el Vermut Literari del Palau d'Anglesola.
photo_camera Els participants en el Vermut Literari del Palau d'Anglesola.

Impulsat per l'Associació Cultural Tots Som de Casa, aquest diumenge va tenir lloc al Palau d'Anglesola, la sisena edició del Vermut Literari, una tertúlia que amb el lema de la literatura i l'esport van comptar amb la participació de Lluís Garrofé, el Jaume Suau, el Carles Monge i el Llorenç Bonet.

Jaume Suau, atleta, escriptor i fundador dels Xafatolls, ha defensat la competició a favor d'un mateix, la formació, el treball d'equip que permet l'esport. Suau ha destacat que la cinquantena de curses que es celebren anualment a les comarques de Ponent, eren impensables 25 anys enrere, quan va néixer Xafatolls.

Per la seva banda Llorenç Bonet, entrenador de la UE Lleida, escriptor, bloguer (http://campdeterra.blogspot.com) va fer una defensa dels valors de l'esport de base, defugint figures mediàtiques. Bonent també ha destacat que des de l'esport es pot ajudar a fer una societat millor.

El periodista Carles Monge ha estat crític amb els diaris que només defensen uns colors esportius en detriment de l'objectivitat periodística. També ha defensat l'esport de base, que gaudeix d'una bona salut a casa nostra, tot i que els grans diaris se n'ocupen poc.

Lluís Garrofé, autor de Caminar per ser feliç i un referent en l'àmbit esportiu i de compromís social, ja que als seus 82 anys segueix ben actiu formant joves monitors d'esplai, organitzant excursions, ascensions i rutes, i dinamitzant centres excursionistes arreu de la Noguera.

El testimoni dels quatre protagonistes va permetre relacionar aquests dos mons, lletres i esports, subratllant els valors que aporten a la persona, que permeten realitzar-la i, en definitiva, apropen a la felicitat.

Comentaris