Vetusta Morla, La Oreja de Van Gogh i Iván Ferreiro, estrelles del 3r Magnífic Fest a Lleida

La tercera edició del Magnífic Fest, que se celebrarà del 14 al 16 de juny al recinte de Les Firetes de Lleida, comptarà amb la presència d'artistes com Shinova, Elefantes, Jimena Amarillo, OBK, Siloé, Boye, La Niña Paracaídas i Alidé Sans
Organitzadors Magnific Fest 2024
photo_camera Organitzadors Magnífic Fest 2024

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha destacat l'oportunitat que suposa el festival per sumar a la capitalitat cultural de Lleida, amb un important impacte econòmic.

Unes 10.000 persones han passat per l'edició d'enguany del festival, de les quals un 70% eren de fora de la ciutat de Lleida.

El Magnífic Fest celebrarà la seva 3a edició del 14 al 16 de juny al recinte de Les Firetes de Lleida i espera consolidar-se com el gran festival d'estiu de la capital del Segrià. El cartell està format per alguns dels millors grups indie i pop de l'estat. El gruix de la programació es concentrarà el 14 i el 15, que comptarà amb Vetusta Morla, Iván Ferreiro i La Oreja de Van Gogh com a caps de cartell, i, el dia 16, se celebrarà la jornada familiar Magnífic en Família. A més, es farà l'a 2a edició de l'Stellart, al Centre Històric de la ciutat.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat del regidor de Festes, Xavi Blanco, ha destacat l'oportunitat que suposa el festival per sumar a la capitalitat cultural de Lleida, amb un important impacte econòmic i que genera activitat en el sector cultural, gastronòmic i comercial. Ha afirmat que amb el cartell de Magnífic Fest "Lleida està a tot arreu", com es veuen altres festivals, i que s'ha de seguir treballant i bastint complicitats amb el comerç i la restauració. De fet, ha remarcat que en l'edició passada més de dos-cents establiments comercials van participar en la divulgació d'aquest esdeveniment.

De l'organització, Santi Salvador, ha assegurat que el festival és un actiu per a la ciutat i que ofereix una oferta de pagament, però també gratuïta i familiar, perquè tothom pugui sumar-s'hi. Salvador ha dit que es vol consolidar aquest esdeveniment, que ja ha plantat una llavor important. Igualment, el director regional de l'àrea nord-est de Mahou San Miguel, patrocinador del festival, Òscar Latorre, ha comentat que aposten pel Magnífic Fest perquè pugui revertir a la ciutat on aquesta indústria cervesera té un arrelament històric.

Lineup Magnífic Fest

Encapçalen el cartell Vetusta Morla, considerat el grup espanyol de pop rock més important dels últims anys. Amb més de 20 anys sobre els escenaris i després d'haver creuat l'Atlàntic en diverses ocasions, els

Cartell Magnífic Fest 2024

madrilenys portaran les seves cançons més icòniques al Magnífic Fest. El festival comptarà amb un altre artista cabdal de l'escena musical estatal: Iván Ferreiro. L'ex-líder de Los Piratas, presentarà el seu novè llarga durada en solitari, "Trinchera Pop", que ha publicat aquest any. La Oreja de Van Gogh completa els caps de cartell del festival. Convertits en la banda nacional amb més vendes del segle XXI, els bascos han captivat l'escena musical internacional amb els seus hits pop-rock i unes lletres que han arribat al cor de qui els escolta.

Al Magnífic Fest actuaran La La Love You, que s'ha convertit en un dels grans fenòmens musicals dels últims anys a l'estat després de batre rècords amb el seu èxit "El fin del mundo". La banda de pop-punk presentarà el seu últim disc "Blockbuster" al festival. Els grup de Biscaia Shinova farà parada a Lleida per presentar el que serà el seu nou àlbum anomenat "El Presente". Els barcelonins Elefantes ompliran el recinte de Les Firetes amb una fusió de sons que van des del pop fins al flamenc, passant per la cançó melòdica i el rock. També hi serà la valenciana Jimena Amarillo, que gràcies al seu segon disc "La pena no es còmoda" s'ha consagrat aquest any com una referent del nou pop estatal. I OBK, considerats com un dels grups de pop electrònic més destacat de l'estat, portaran al festival les cançons més emblemàtiques dels seus 15 discos en motiu de la seva gira 30è aniversari. Siloé presentaran al Magnífic el seu cinquè disc, "Santa Trinidad", ple d'himnes instantanis destinats a ser corejats en grans recintes.

Completaran el festival artistes emergents catalans i lleidatans. El barceloní Boye, actor, creador escènic i cantant presentarà un repertori singular fusionant gèneres com el hip hop, el funk o l'electrònica. La Niña Paracaídas portarà el seu renovat pop-punk que parla d'experiències personals en les tothom es pot sentir reflectit. La cantautora i activista de la Val d'Aran Alidé Sans canta en occità-aranès. Dona veu a una llengua en crisi, tot explorant la música d'arrel a través del rock, el hip hop, el mestissatge i l'electrònica.

La jornada familiar del festival, el "Magnífic en Família", es farà el 16 de juny on, de moment, s'ha avançat que hi actuarà El Pot Petit amb un espectacle molt especial.

Magnífic Fest, lligat al territori


El Magnífic Fest és un festival lligat al territori. Per això, organitza, juntament amb Cases de La Música, la mostra de grups emergents de Catalunya Stellart. Els finalistes actuaran al Magnífic Fest 2024 i, finalment, se seleccionarà un grup per participar en un programa d'acompanyament artístic i que actuarà al Lleida Music Festival de 2024.

D'altra banda, el festival està lligat al territori amb l'àmplia oferta gastronòmica que ofereix i que marida amb Cerveses San Miguel, que de nou esdevé el patrocinador principal per donar suport al festival.

A banda de l'impacte en llocs de treballs directes i indirectes, amb uns 770, el festival suposa un gran impacte econòmic pel sector hoteler i turístic de la capital de Ponent, amb prop d'un milió d'euros. Pel que fa al públic, unes 10.000 persones van passar per l'edició d'enguany del festival, de les quals un 70% eren de fora de la ciutat de Lleida.

L'Ajuntament de Lleida dona suport al Magnífic Fest, un esdeveniment creat per les empreses Line Up, La Traca Events i Bonöbo Group i que compta amb el patrocini de Cerveses San Miguel. També hi dona suport la Diputació de Lleida.

Comentaris