09.12.2022 |
Territoris.cat

Vuit biblioteques lleidatanes apropen el món del vi a través d'activitats culturals amb el projecte Biblioteques amb DO

Els equipaments d'Alguaire, Artesa de Segre, Cervera, Mollerussa, Tremp, Balaguer, Belianes i Juneda ofereixen diferents propostes durant el mes de febrer, que està dedicat a la DO Costers del Segre

Activitats a la Biblioteca amb denominacions d'origen interior
L'objectiu és donar a conèixer el món vitivinícola del territori i atreure nous usuaris a les biblioteques
Vuit biblioteques lleidatanes apropen el món del vi a través d'activitats culturals amb el projecte Biblioteques amb DO

Vuit biblioteques públiques de la demarcació de Lleida participen en la 5a edició del projecte de dinamització cultural 'Biblioteques amb DO', promogut pel Departament de Cultura, que pren com a punt de partida el creuament entre la cultura del vi i les altres expressions culturals, amb l'objectiu de donar a conèixer el món vitivinícola del territori i d'atreure nous usuaris a les biblioteques.

El projecte ofereix un programa variat de propostes culturals en què, de gener a desembre, cada mes està dedicat a una regió vitivinícola a través de les biblioteques del seu territori. El febrer se centra en la DO Costers del Segre.

En concret, hi prenen part les biblioteques d'Alguaire, Artesa de Segre, Cervera, Mollerussa, Tremp, Balaguer, Belianes i Juneda, que compten amb la col·laboració d'una vintena de cellers de la DO Costers del Segre. Al conjunt de Catalunya són 53 les biblioteques públiques participants.

Mollerussa maridarà música, cinema, fotografia i literatura amb vi del Castell del Remei

En aquesta línia, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila Mollerussa ha presentat aquest dimarts el seu programa d'activitats per a aquest mes de febrer i que tindrà amb la música, el cinema, la fotografia i la literatura com a protagonistes, juntament amb els vins del celler del Castell del Remei, espai que acollirà dues de les activitats del cicle com són un concert-vermut i una exposició de fotografies.Mollerussa Biblio amb DO texte

La resta de propostes de l'equipament de la capital del Pla d'Urgell es duran a terme a l’equipament municipal sent la primera el taller sobre reciclatge de taps d’ampolles de vi La Corba, camina i recull, adreçat al públic infantil i que tindrà lloc el pròxim dimecres dia 8.

El periodista i cap de la secció Mèdia del diari ARA, Àlex Gutiérrez, serà l'encarregat de maridar cinema i vins, en una xerrada que anirà acompanyada d’un tast del vi Vilosell gentilesa del celler Tomàs Cusiné i que es farà dijous dia 9 a les 8 del vespre. Entre les propostes també hi haurà sessions de contes: una, dimecres 15 a les 6 de la tarda per als més petits de la mà de Jep Gasulla, qui els presentarà els Contes amb pa, vi i sucre, i una segona, el 23 de febrer a les 8 del vespre per als adults amb els Contes i vins, d’Anna Casals, sessió que anirà acompanyada d’un tast de vi Colors per gentilesa de Cérvoles Celler.

&TheBand, integrada per alumnes de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa oferiran un concert-vermut al celler Castell del Remei el dissabte dia 18

Les dues activitats que es duran a terme al celler Castell del Remei seran el concert-vermut amb la banda &The Band, integrada per alumnes de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa, dissabte dia 18 a les 12 del migdia i l’exposició fotogràfica Terra endins, de Sarah Bejerano, un joc visual entre grans espais i petits racons que es podrà visitar durant tot el mes de febrer a la sala Lucilla Atilia del celler.

Vuit biblioteques lleidatanes apropen el món del vi a través d'activitats culturals amb el projecte Biblioteques amb DO
comentaris