Ensenyament manté les dues línies de P3 a Ciutat Jardí de Lleida i a l’Ignasi Peraire de Mollerussa

Per contra, les escoles de Golmés, Guissona, Aitona i Alcarràs passen de dos grups de P3 a només un

Imatge d'una de les aules de lescola Ignasi Peraire de Mollerussa
photo_camera Imatge d'una de les aules de l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa

De les quatre línies de P3 que perillaven a Mollerussa i Lleida, finalment se’n mantindran dues; a l’escola Ciutat Jardí de Lleida, que amb 36 preinscripcions en primera opció mantindrà els dos grups, i a l’escola Ignasi Peraire de Mollerussa, que també mantindrà els dos grups després de les 28 preinscripcions rebudes en primera opció. Es confirma però el tancament de les altres dues línies que perillaven a Lleida. L’escola Joan XXIII ha rebut 23 preinscripcions i per tant passarà de dos a un grup de P3 i el barri del Secà de Sant Pere ha comptat amb 19 preinscripcions, per la qual cosa es confirma la fusió entre les dues escoles del barri; Terres de Ponent i Ginesta i la supressió d’un dels dos grups de P3.

Segons va explicar el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, en total, se suprimeixen set grups de P3 a la demarcació i se’n creen set de nous. Una altra escola que perd una línia de P3 a Lleida és Joan Maragall, que passa de dos a un grup en rebre només 12 preinscripcions. Des d’Ensenyament, però, calculen que arribaran a 19 alumnes incorporant alguns que no obtindran plaça al Parc de l’Aigua i Enric Farreny.

A comarques s'amplien o creen grups de P3 als centres d'Almenar, Bellpuig, Juneda, la Pobla de Segur i Torà

Les altres quatre escoles que passen de dos grups de P3 a un són les d’Aitona, Alcarràs, Alguaire, Guissona i Golmés, segons va explicar Cullerés. A més, també es tanca una línia de primer d’ESO a l’IES Hug Roger de Sort. Pel que fa als cinc grups de P3 que s’amplien a la demarcació de Lleida, quatre ho fan a les escoles d’Almenar, Bellpuig, Juneda i la Pobla de Segur. En aquestes poblacions es passa d’un a dos grups. A Torà, a més, es crea un grup nou des de P3

El president de la FAPAC a Lleida, Ismael Alfaro, va lamentar les informacions contradictòries d’Ensenyament, que primer va dir que tancava quatre grups de P3 a Lleida i Mollerussa i després que si hi havia prou preinscripcions els mantindria. 

Reclamen que es permeti el canvi de centre a aquelles que ho desitgin i que l’any que ve a través d’un procés “transparent” es decideixi què es fa, però no amb tancaments preventius. Cal destacar que a tota Catalunya el Departament d’Ensenyament inclourà 9 grups més a l’oferta d’escola pública de P3, una vegada registrades les sol·licituds de preinscripció per al curs vinent. 

Comentaris