AMPES i docents de Mollerussa convoquen una cassolada en defensa de l'escola pública

Socialistes i republicans han demanat a l'alcalde Marc Solsona que convoqui un Ple extraordinari per debatre la decisió del departament d'Ensenyament

Engelbert Montalà ERC interiro
photo_camera Membres de l'oposició demanen un Ple extraordinari per debatre la situació

Després que el departament d'Ensenyament anunciés la clausura d'una línia de P3 a l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa, el col·lectiu docent, AMPES i els grups polítics han fet front comú per evitar el tancament. D'una banda, ERC i PSC han demanat a l'alcalde Marc Solsona que convoqui un Ple extraordinari per debatre la situació. En aquest sentit, Solsona ha explicat aquest dimarts que té previst convocar la junta de portaveus per exposar la proposta d'Ensenyament, la qual condiciona el tancament de la línia a la preinscripció pel pròxim curs, una alternativa que contraresta l'amenaça de tancament definitiu que es va anunciar des del departament.Marc Solsona texte

Solsona assegura que no se suprimirà cap línia de P3 i que, en tot cas, només es deixarà d'oferir el pròxim curs

Solsona espera que els grups de l'oposició reconsiderin la petició de Ple extraordinari i ha assegurat que no se suprimirà cap línia de P3, i que en tot cas només es deixarà d'oferir el pròxim curs. L'alcalde ha afegit que caldrà veure si hi ha una qüestió de demografia que obliga a rebaixar l'oferta de línies de P3, si bé espera que les preinscripcions per al curs 2016-2017 siguin un èxit i la ciutat pugui continuar mantenint l'oferta de 8 línies en el conjunt dels centres públics i el concertat que hi ha a la ciutat.

Tot i l'optimisme de l'alcalde de Mollerussa, el portaveu d'ERC Engelbert Montalà, insisteix què s'ha de celebrar el Ple extraordinari, una demanda a la qual també s'afegeix la CUP -grup que no compta amb representació municipal -. Montalà considera que la sessió plenària és l'única eina de què disposen per fer aquest procés participatiu, parlar i debatre sobre aquesta situació i mirar de fer un front comú entre tots els partits per defensar que Ensenyament no clausuri la línia de P3.

Montalà ha afegit que la proposta de reduir les ràtios de les línies actuals, seria la solució més coherent, d'una banda per garantir la continuïtat de l'oferta educativa i, per altra, la millora de la qualitat de l'ensenyament, tal com es fa en altres països d'Europa, on treballen amb ràtios inferiors. Els grups de l'oposició consideren que es prioritzen els factors econòmics per sobre de la qualitat de l'ensenyament.

Convoquen una mobilització dimecres dia 30 a les 7 de la tarda a la Plaça de l'Ajuntament

D'altra banda, les AMPES dels tres centres públics de Mollerussa (Ignasi Peraire, Pompeu Fabra i Les Arrels) i els equips docents han convocat per a aquest mateix dimecres dia 30 de març una cassolada a la Plaça de l'Ajuntament a les 7 de la tarda i com a mostra de desacord amb l'anunci d'Ensenyament. 

Mitjançant un comunicat, representants dels centres han fet una crida a la mobilització de "pares, mares, padrins, tiets, alumnes, professors, directius..." a "formar un gran equip en defensa de l'escola pública i de qualitat".

Comentaris