09.12.2021 |
Territoris.cat

Bellpuig tornarà a ser la capital del motocròs amb la prova del Campionat d’Espanya

Imatge de les competicions al circuit de Montperler de Bellpuig interior
Imatge de les competicions al circuit de Montperler de Bellpuig
Bellpuig tornarà a ser la capital del motocròs amb la prova del Campionat d’Espanya

El Moto Club Segre torna a donar protagonisme al circuit de Montperler de Bellpuig amb la convocatòria del Campionat d'Espanya de Motocròs, una prova que se celebrarà el 21 i 22 d'abril, i comptarà amb l'elit nacional, entre ells José A. Butrón, Harry Kullas i Ander Valentín, Iker Larrañaga i Simeó Ubach.

Presentacio del Campionat d'Espanya de MotocròsBellpuig acull la tercera prova del certamen i una de les notes destacades seran les reformes que s'han dut a terme a les instal·lacions del circuit. Així, mentre que el traçat de 1.655 metres manté el mateix disseny dels últims anys, amb els ajustaments necessaris en el seu manteniment i condicionament per acollir activitats, les novetats les trobem a la zona de pàdoc i a l'accés, on s'ha realitzat un complet arranjament que ha culminat amb l'asfaltat de tot l'espai destinat a encabir les estructures dels equips. Aquestes reformes suposaran una notable millora per als equips i també per als aficionats a l'hora de moure's per l'espai i tenir contacte amb equips i pilots.

Segons l'alcalde de Bellpuig, Salvador Bonjoch aquestes millores poden ser un pas en ferm de cara a la possibilitat de recuperar el Mundial per Bellpuig l'any vinent, coincidint amb els 50 anys d'història del Motoclub Segre

A la graella de Bellpuig hi haurà les tres principals categories convocades del Campionat d'Espanya (MX1, MX2 i MX125), que apleguen els millors pilots estatals. Entre aquests, cal destacar en MX1 José A. Butrón, vigent campió i dominador els darrers anys, Harry Kullas i Ander Valentín, tot i que hi ha la baixa de Jorge Zaragoza per una fractura de clavícula. En MX2, destaquen el líder Iker Larrañaga i Simeó Ubach, i en MX125, la nòmina és molt àmplia i farcida de joves promeses. Fins al moment, en conjunt hi ha 112 pilots inscrits, repartits entre 30 a MX1, 36 a MX2 i 46 a MX125.

El programa inclou dues jornades de competició. La del dissabte es dedicarà a les sessions d'entrenaments lliures i oficials (11.00 hores) i a la primera de les mànegues de MX125 (15.10 hores). El diumenge començarà amb les sessions de warm up, que donaran pas a un total de cinc curses a partir de les 10.25 i fins a les 14.30 hores. 

Bellpuig tornarà a ser la capital del motocròs amb la prova del Campionat d’Espanya
comentaris