Bellpuig tornarà a ser la capital del motocròs amb la prova del Campionat d’Espanya

Imatge de les competicions al circuit de Montperler de Bellpuig interior
photo_camera Imatge de les competicions al circuit de Montperler de Bellpuig

El Moto Club Segre torna a donar protagonisme al circuit de Montperler de Bellpuig amb la convocatòria del Campionat d'Espanya de Motocròs, una prova que se celebrarà el 21 i 22 d'abril, i comptarà amb l'elit nacional, entre ells José A. Butrón, Harry Kullas i Ander Valentín, Iker Larrañaga i Simeó Ubach.

Presentacio del Campionat d'Espanya de MotocròsBellpuig acull la tercera prova del certamen i una de les notes destacades seran les reformes que s'han dut a terme a les instal·lacions del circuit. Així, mentre que el traçat de 1.655 metres manté el mateix disseny dels últims anys, amb els ajustaments necessaris en el seu manteniment i condicionament per acollir activitats, les novetats les trobem a la zona de pàdoc i a l'accés, on s'ha realitzat un complet arranjament que ha culminat amb l'asfaltat de tot l'espai destinat a encabir les estructures dels equips. Aquestes reformes suposaran una notable millora per als equips i també per als aficionats a l'hora de moure's per l'espai i tenir contacte amb equips i pilots.

Segons l'alcalde de Bellpuig, Salvador Bonjoch aquestes millores poden ser un pas en ferm de cara a la possibilitat de recuperar el Mundial per Bellpuig l'any vinent, coincidint amb els 50 anys d'història del Motoclub Segre

A la graella de Bellpuig hi haurà les tres principals categories convocades del Campionat d'Espanya (MX1, MX2 i MX125), que apleguen els millors pilots estatals. Entre aquests, cal destacar en MX1 José A. Butrón, vigent campió i dominador els darrers anys, Harry Kullas i Ander Valentín, tot i que hi ha la baixa de Jorge Zaragoza per una fractura de clavícula. En MX2, destaquen el líder Iker Larrañaga i Simeó Ubach, i en MX125, la nòmina és molt àmplia i farcida de joves promeses. Fins al moment, en conjunt hi ha 112 pilots inscrits, repartits entre 30 a MX1, 36 a MX2 i 46 a MX125.

El programa inclou dues jornades de competició. La del dissabte es dedicarà a les sessions d'entrenaments lliures i oficials (11.00 hores) i a la primera de les mànegues de MX125 (15.10 hores). El diumenge començarà amb les sessions de warm up, que donaran pas a un total de cinc curses a partir de les 10.25 i fins a les 14.30 hores. 

Comentaris