28.06.2022 |
Territoris.cat

Mollerussa reuneix més de 600 persones en el Dia Mundial de l'Activitat Física

El jugador del club anglès Stoke City Bojan Krkic, ha lliurat pilotes signades a representants dels centres educatius de la ciutat.

Bojan Krkic lliura les pilotes als representants d'Acudam.
Bojan Krkic lliura les pilotes als representants d'Acudam.
Mollerussa reuneix més de 600 persones en el Dia Mundial de l'Activitat Física

Mollerussa ha estat la seu de l'acte central del Dia Mundial de l'Activitat Física a Catalunya, que s'ha celebrat aquest divendres, una convocatòria que ha reunit al voltant de 600 persones, entre les quals es trobaven alumnes de tots els centres educatius, entitat i associacions de la ciutat.

La jornada ha començat amb una caminada popular que ha dut a terme per un circuit semi urbà de 4,2 quilòmetres, amb el punt de partida en la plaça Manuel Bertrand, passant per la banqueta del Canal. El recorregut ha finalitzat en el mateix punt de partida, en el que esperava als participants un esmorzar saludable, amb sucs naturals, pa sucat amb oli, xocolata, fruita, torrons, i fruits secs.

La commemoració ha continuat en la plaça de l'Ajuntament, en un acte institucional en el qual hi han participat alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el secretari general de l'Esport Ivan Tibau, la subdirectora de la Secretaria de Salut Pública de Catalunya Carmen Cabezas i també el futbolista Bojan Krkic. El jugador del club anglès Stoke City ha estat el protagonista de l'acte, signant pilotes que ha lliurat a cadascun dels centres educatius participants en la jornada. Tot seguit els congregats a la plaça han participat en una coreografia que van realitzar els alumnes de l'escola Francesc Arenes de Golmés.

La doctora Carmen Cabezas, ha remarcat que una de les millors coses que podem fer cada dia' és caminar entre 30 i 60 minuts per tal de reduir el risc de mort i millorar la salut. Per la seva banda Tibau ha posat de manifesta l'obligatorietat que tenen les institucions de fomentar l'activitat física i a la vegada posar en servei dels ciutadans instal·lacions que la permetin fer.

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona ha mostrat la seva satisfacció pel fet que la ciutat hagi estat seu de l'acte central de la diada, així com de la resposta de la ciutadania, un fet que respon a l'interès i la promoció de l'esport que du a terme la capital del Pla d'Urgell.

A Catalunya es van iniciar els actes de commemoració el passat 6 d'abril i continuaran fins al dia 30, amb la consigna Sedentarisme=malaltia, Activitat física=salut i el missatge que es vol transmetre a la població és el de promoure l'activitat física almenys 30 minuts al dia, tot i que en infants i adolescents es recomana 60 minuts.

Mollerussa reuneix més de 600 persones en el Dia Mundial de l'Activitat Física
comentaris