La Catigat del Pla d'Urgell es consolida com la pedalada més participativa de Lleida

Els participants en la Marxa Catigat recorrent el circuit de 105 quilòmetres
photo_camera Els participants en la Marxa Catigat recorrent el circuit de 105 quilòmetres

El CE BTT Miralcamp, amfitrions de la Marxa Catigat 2019 no podien reprimir la seva satisfacció en veure superades les expectatives de participació i de presència femenina en l'activitat cicloturística del Pla d'Urgell.

Els 1.200 ciclistes de la Marxa Catigat van sortir de MiralcampPoc més de mitja hora després de les 8 del matí, 1020 ciclistes de la BTT, dels que 201 eren dones, prenien la sortida en el centre de Miralcamp, per enfilar un dels tres recorreguts, 105, 75,i 42 quilòmetres, amb diferents dificultats, que discorrien pels municipis del Pla d'Urgell.

Uns minuts més tard, la sortida s'omplia de quitxalla, animada per participar en la primera Catigat Kids, una convocatòria per a infants de 6 a 12 anys acompanyats dels adults, una de les novetats introduïdes pel CE BTT Miralcamp en l'edició d'enguany. En aquest recorregut de 15 quilòmetres s'hi van inscriure 50 nens i nenes, acompanyats dels 50 corresponents progenitors.

Els participants en la primera Catigat Kids

Amb les xifres de la convocatòria, els organitzadors de la Marxa Castigat es reafirmaven com la pedalada popular amb més participació de la demarcació de Lleida i com l'atractiu turístic esportiu més potent de la comarca del Pla d'Urgell

El recorregut s'havia dissenyat per tal que els participants poguessin conèixer alguns dels indrets més atractius de la comarca l'Estany d'Ivars i Vila-sana, els inferns de Miralcamp, el Bullidor, La Serra de Sidamon, El Centre de Tecnificació de BMX de Vila-sana, els búnquers de Bellvís, el Mirador del Barranc, les banquetes de la Tercera Séquia entre altres.

Les tropes republicanes saluden als participants en la Catigat a Bellvís 1La sorpresa dels participants en la pedalada va ser trobar-se les tropes republicanes al llarg del recorregut de la banqueta del Canal en el terme de Bellvís, indrets en els quals encara es conserven els búnquers de la Guerra Civil. Una recreació que van dur a terme el grup Recreació Batalla de l'Ebre de Fayón, i voluntaris de diverses poblacions lleidatanes que participen en aquestes representacions històriques.

El caire de reivindicació femenina el va introduir, un euro de cada inscripció que es destinarà al projecte Ellas son de aquí, una plataforma que impulsa la marca de pomes Livinda, amb l'objectiu de donar suports a projectes d'esport femení.

Cal recordar que els organitzadors de la Catigat han instal·lat enguany senyals d'atenció als conductors per augmentar la seguretat dels ciclistes durant la prova i una senyalització que es mantindrà en les rutes com a element del projecte per a consolidar una ruta BTT al Pla d'Urgell, que també podria estar lligada amb la xarxa InterCatalunya que ha desplegat el departament de Territori i Sostenibilitat.

Comentaris