Els atletes d'Acudam van demostrar que també són campions

Els Special Olympics d'Acudam aconsegueixen quatre medalles d'or, dues d'argent i quatre de bronze en diferents disciplines esportives.

Esportistes i preparadors de l'equip Special Olympics 2014 d'Acudam.
photo_camera Esportistes i preparadors de l'equip Special Olympics 2014 d'Acudam.

Els esportistes del Team Acudam del Pla d'Urgell van demostrar un any més que també són campions, portat a casa un bon medaller, com a reconeixement del seu esforç, en els Special Olympics que es van celebrar a Barcelona i Calella. Una representació de 27 esportistes, que van tenir la gran oportunitat de competir experiències amb 1.400 participants de diferents països, i això per si sol, ja superava la recompensa d'obtenir els primers llocs.

Dos caps de setmana, 30 i 31 d'octubre i 1 i 2 de novembre, intensos en els que els del Pla d'Urgell van competir en quatre de les dotze disciplines esportives que es duien a terme, destacant en petanca i natació i tennis taula. En la primera, la tripleta masculina formada pel Josep Maria Corti, en Nacho Planillo i el Llorenç Boada, va aconseguir la medalla d’or en nivell avançat.

Pel que fa a natació, Antonio Roman va guanyar l’or en els 25 metres, crol i bronze als 25 esquena, i el seu company d'equip Adrià Muñoz que va guanyar medalles d’or a les proves de 25 m flotació i 25 m. sense estil ni flotació. La quarta medalla d'or l'aconseguia, Carles Balaguer en tennis taula

La resta de medalles se les van penjar l'equip de petanca amb Jaume Borrell, el Francesc Trilla i el Ramon Torres Mateu amb la medalla d’argent. Àlex Cantó es va emportar, un bronze en tennis taula, i l'equip de futbol sala, del que en formaven part Raúl Oliva, Gerard Andorrà, Salva Martín, Ramon Soriano i Miquel Àngel Gázquez, pujava al tercer lloc del pòdium penjant-se les medalles de bronze. Finalment els nedadors Robert Pons assolia una digna segona posició i la corresponent medalla d'argent en els 25 m flotació, i Jaume Ginestà pujava en el tercer nivell del pòdium i bronze en 25 crol

Al marge de les medalles destacades la resta de participants pla urgellencs es van endur la merescuda medalla de participació, que els reconeixia amb el lema dels Jocs Special Olympics 2014, Tots Som Campions.

Els esportistes, Albert Cañelles, el Jaume Martínez Ticó i el Francesc Garsaball, amb la Susana Ruiz i la Montse Baldrich, en petanca, Josep Maria Tilló, Marta Reig, i el Xavi Penella en tennis taula, amb Ramon Bonjorn, Juli Pozo en natació, completaven la representació d'esportistes olímpics d'Acudam.

Comentaris