20.01.2022 |
Territoris.cat

La Generalitat distingeix 180 esportistes i equips lleidatans que van destacar l'any 2016

Entre els esportistes que s'han distingit avui a les Borges Blanques hi ha els representants lleidatans als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro: Saül Craviotto, Albert Hermoso i Abdelaziz Merzoughi.

Esportistes i entitats guardonats en l'acte a les Borges Blanques 1
Esportistes i entitats guardonats en l'acte a les Borges Blanques
La Generalitat distingeix 180 esportistes i equips lleidatans que van destacar l'any 2016

El Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques va acollir aquest dimecres l'acte de reconeixement als esportistes i equips lleidatans que van destacar durant la temporada 2016, un esdeveniment organitzat per la Direcció General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, que va comptar amb la presència del secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, el delegat del Govern a Lleida i a l'Alt Pirineu, Ramon Farré, i l'alcalde Enric Mir.

Esportistes i entitats guardonats en l'acte a les Borges BlanquesLa Generalitat va lliurar 1680 guardons, 157 han correspost a esportistes individuals (102 homes i 55 dones) i 23, a equips. Pertanyen a 78 clubs i entitats (63 dels quals, lleidatans) i s'inclouen en 36 disciplines esportives o federacions. L'any 2016, entre tots els esportistes guardonats, tant els de categories individuals com els integrants d'equips, es van assolir 117 medalles en campionats de Catalunya, 147 medalles als campionats d'Espanya (63 d'or), 11 medalles en campionats europeus (4 d'or) i 7 medalles en mundials (3 d'or).

Enguany, per primer cop, s'ha distingit els esportistes que han excel·lit a partir de l'edat dels 14 anys.. En edicions anteriors de l'acte es guardonava els esportistes a partir dels 16 anys

Entre els esportistes que s'han distingit avui a les Borges Blanques hi ha els representants lleidatans als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro: Saül Craviotto, Albert Hermoso i Abdelaziz Merzoughi. Altres premiats han estat Marta Latorre, Laia Bonilla, Arnau Farré, els germans Márquez, el Club Tennis Taula Balaguer i el Club Esportiu Llista Blava.

Esportistes i entitats guardonats Enric MirEsportistes i entitats guardonats en l'acte a les Borges Blanques 2Per altra banda, en el transcurs de l'acte, i en motiu dels 25 anys de l'organització dels Jocs Olímpics de Barcelona, la Generalitat ha reconegut els cinc esportistes lleidatans que hi van prendre part. Es tracta d'Itziar Esparza i Sergi Roure (natació), Carmen Acedo i Montse Martín (gimnàstica rítmica) i Carles Folguera (hoquei patins).

Als guardonats se'ls ha lliurat una reproducció de la litografia de l'artista balaguerí Albert Minoves titulada Cursa de la vida, elaborada per a l'ocasió.

El pròxim 17 de maig se celebrarà a la Seu d'Urgell l'acte de reconeixement dels esportistes de l'Alt Pirineu i Aran que van destacar el 2016.

La Generalitat distingeix 180 esportistes i equips lleidatans que van destacar l'any 2016
comentaris