21.01.2022 |
Territoris.cat

La competició tindrà un caràcter solidari per col·laborar en l'estudi de la Miopatia Miotubular

Els organitzadors de la prova han volgut suplir la manca de desnivells a la comarca amb un centenar de repeticions en la Fita Alta de Sidamon

La competició tindrà un caràcter solidari per col·laborar en l'estudi de la Miopatia Miotubular

Un grup d'atletes del Grup Excursionista Serralada, avesat a les curses extremes de muntanya, van tenir la idea d'organitzar una d'aquestes competicions al Pla d'Urgell, Un repte que comptava amb l'inconvenient que a la comarca no hi ha un desnivell suficientment pronunciat com per poder ser considerat extrem. Per tal de suplir aquesta deficiència van pensar en l'alternativa de fer un centenar de repeticions en un desnivell de tan sols deu metres, i així va sorgir la idea de la Fita Alta Madness.

Els organitzadors de la Fita Alta MadnesLa competició tindrà lloc el dia 16 de juliol en la Fita Alta de Sidamon, un dels punts més alts de la comarca, i els participants hauran de fer un recorregut de 1.200 metres amb un desnivell aproximat de 10 metres. Segons els organitzadors la pujada es pot realitzar aproximadament en una hora i mitja o en una hora i tres quarts.

Al marge de l'originalitat de la prova, que estarà limitada a deu participants els organitzadors tenen la prevenció de destinar els beneficis a l'estudi d'una malaltia minoritària la Miopatia Miotubular, que afecta, a 1 de cada 50.000 nounats, amb una esperança de vida de només un any. Per aquest motiu vol ser una cursa minoritària contra una malaltia minoritària.

Els dorsals s'adquireixen a través d'una subhasta a cegues. Les 10 apostes més grans guanyaran el dorsal. Els clubs esportius de la zona estan fent col·lectes entre els socis i, si guanyen un dorsal, el sortejaran entre els que hagin participat de la col·lecta.

Qui hi estigui interessat, només ha d'enviar un correu a l'adreça [email protected] indicant el seu nom i la quantitat que està disposat a pagar. Té temps fins al pròxim dilluns 4 de juliol a les 15.00 hores. La informació de la cursa: https://fitaaltamadness.wordpress.com/

La competició tindrà un caràcter solidari per col·laborar en l'estudi de la Miopatia Miotubular
comentaris