Kilian Jornet s'exhibeix a Andorra

L'atleta cerdà ha aconseguit aquest cap de setmana un doble triomf a la Copa del Món d'Esquí de Muntanya, que s'ha celebrat a Andorra, a Vallnord, en unes condicions duríssimes

Kilian Jornet a la Copa del Món d'Esquí de Muntanya a Vallnord
photo_camera Kilian Jornet a la Copa del Món d'Esquí de Muntanya a Vallnord.
Vallnord ha aplegat més de 300 corredors i un total d'onze seleccions internacionals d'esquí de muntanya: Àustria, Andorra, Canadà, Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Noruega, Suïssa, Suècia i els Estats Units. El fort vent no ha impedit que les curses s'hagin disputat, malgrat que el lliurament de premis sí s'ha hagut de fer en un espai tancat.

L'esquiador cerdà s'ha mostrat intractable a la Font Blanca, marcada enguany per un intens vent. Jornet ha guanyat tant a la cursa individual com a la vertical. L'alemany Anton Palzer ha estat el segon en la Vertical d'aquest diumenge, mentre que el podi masculí l'ha completat el suís Werner Marti, demostrant que la nova generació d'esquiadors ha arribat per quedar-se. El català Oriol Cardona ha estat segon en categoria promeses, només superat per Palzer.

En la prova individual, dissabte, van acompanyar Jornet en el podi el francès Xavier Gachet i l'italià Robert Antonioli. El millor classificat andorrà va ser Xavier Areny (40è). Amb aquest resultat, Kilian Jornet, que recentment assegurava trobar-se en molta millor forma que en la temporada passada, es col·loca com a gran favorit per al Campionat del Món d'Esquí de Muntanya que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes a l'estació suïssa de Val de Bagnes.

En categoria femenina, la victòria ha estat una vegada més per a la gran dominadora dels darrers anys, Laetitia Roux, que segueix comptant les seves carreres per victòries en la present edició de la Copa del Món. La francesa ha fet la cursa vertical d'aquest diumenge en 33 minuts i 20 segons. La segona plaça ha estat per a Victoria Kreuzer (33min42s), mentre que Axelle Mollaret (34:07) ha acabat en tercer lloc.
Roux també va ser primera dissabte i Axelle Mollaret va ser segona, en una prova individual amb podi català. Clàudia Galícia va obtenir el bronze i es va confirmar com la nova promesa de l'esquí de muntanya pirinenc.