27.11.2021 |
Territoris.cat

Fondarella aplega 850 participants en la pedalada popular Cati-Gat 2015

El Club Esportiu de Fondarella ha exercit com amfitrió de la marxa BTT que ha recorregut un centenar de quilòmetres pels 18 pobles del Pla d'Urgell, amb parada d'avituallament a l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

La sortida de la vuitena edició de la Cati-Gat a Fondarella.
La sortida de la vuitena edició de la Cati-Gat a Fondarella.
Fondarella aplega 850 participants en la pedalada popular Cati-Gat 2015

La Cati-Gat ha demostrat el poder de convocatòria en la vuitena edició, ja que l'organització s'ha vist obligada a ampliar el nombre d'inscripcions en dues ocasions, passant de les 700 a les 850 inscripcions. Una edició que ha tingut com a centre logístic Fondarella, municipi des del qual el Club Esportiu ha actuat com a amfitrió, amb el suport de Club Excursionista de Linyola, que va ser l'instigador de la Pedalada Popular del Pla d'Urgell.

A les vuit del matí, l'alcalde de Fondarella i president de la Diputació Joan Reñé, donava el tret de sortida a la Bici-Tour del Pla d'Urgell que recorrerà un centenar de quilòmetres en tres circuits, un recorregut llarg de 100 quilòmetres, un de mitjà de 65 quilòmetres i un més curt de 45 quilòmetres.

L'itinerari discorre en els termes de Fondarella, El Palau d’Anglesola, Mollerussa, Vilanova de Bellpuig, Golmés, Vila-sana, Castellnou de Seana, Barbens, Ivars d’Urgell, Estany d’Ivars i Vila-sana, Vallverd, Linyola, Els Arcs, El Poal, Bellvís, Bell-lloc d’Urgell, Torregrossa, Sidamon, Miralcamp i Fondarella. Una de les parades d'avituallament s'ha fet en el punt d'informació de Cal Sinén al Parc Natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

Joan Reñé ha explicat, que es tracta d'un esdeveniment esportiu molt travat al territori i a les persones amb un elevat nombre de participants, que ha superat els 850, i una organització complexa que cada any lidera un dels pobles participants.

La marxa està pensada per donar a conèixer espais d’interès natural, com l’entorn de l’Estany d’Ivars Vila-sana; els sostres comarcals coneguts com la Fita Alta al terme de Sidamon i el Tossal de l’Infern al terme de Miralcamp; altres espais com el mirador del Barranc de Linyola, el salt del Duran i les diferents banquetes dels canals auxiliars al Canal d’Urgell; la majoria d’esglésies de la comarca, altres construccions i edificis històrics i emblemàtics, entre d’altres.

Fondarella aplega 850 participants en la pedalada popular Cati-Gat 2015
comentaris