La Marxa de la Boira convoca més de 600 atletes a la Granadella

Els participants preparats en la sortida de la Marxa de la Boira
photo_camera Els participants preparats en la sortida de la Marxa de la Boira

La Granadella va inaugurar aquest diumenge la nova temporada del circuit Marxa.cat de marxes saludables de Ponent, amb la Marxa de la Boira, una iniciativa impulsada per Boira Experience amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Granadella, l'Ajuntament de Bellaguarda, la Diputació de Lleida i el Club Excursionista Garrigues Altes.

La convocatòria, que va reunir al voltant de 600 participants, es va dur a terme en dos recorreguts circulars, un de curt de 10 kilòmetres, i un altre de llarg de 24, per camins de terra i amb sortida i arribada a la Granadella, una prova que va comptar amb l'apadrinament dels gegants de la població, el Silono i la Mundeta, acompanyats pel grup local de batucada.

El grup local de batucada que va acompanyar la Marxa de la BoiraLa participació era oberta tant a caminants com a atletes de totes les edats, que han pogut gaudir d'indrets recòndits del terme de la Granadella i Bellaguarda, grans exemples dels paisatges de l'oli de les Garrigues Altes, així com productes de proximitat i una degustació de cassola de tros.

Com a novetat d'aquest any, l'organització ha donat un detall sostenible, emmarcat dins #projectereforestaciomarxadelaboira, un obsequi consistent en una alzina que es podrà plantar allà on cadascú vulgui, però que s'oferirà la possibilitat de fer-ho durant una festa que tindrà lloc a la Granadella en una data que aviat s'anunciarà i en un indret que era un abocador ara clausurat, el del Coll de Bovera, per tal de reforestar tota aquella zona. A més, tot aquell que ha volgut ha pogut fer una aportació solidària voluntària per a aquesta proposta.

Els gegants de la Granadella El Silono i la MundetaEl projecte Marxa.cat

El projecte Marxa.Cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida l'any 2015 fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes. Té com a objectiu promoure els hàbits saludables, la pràctica de l'esport i l'alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte per l'entorn.

El circuit pretén donar valor al concepte de marxa popular entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre

El segell Marxa.cat vol ser, doncs, distintiu de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants, amb trets d'identitat característics i comuns, com ara la pràctica de l'esport i la vida saludable, els circuits reduïts i sense dificultats, l'escassa presència de sucres i l'adopció d'esmorzars alternatius per a celíacs i vegetarians.

Les nou marxes que formen el calendari són la Marxa de la Boira, Marxa Senderista del Baix Segre, Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons, Marxa Popular del Segrià, Marxa Popular del Baix Sió, Marxa Mascançà, Marxa de l'Esparver Cendrós, Marxa Solidària pel Pla de Ponent i Marxa de Tardor del Baix Set.

Comentaris