La Mitja Marató de Tàrrega corona Alexandre Tàssies i Rosamari Carulla en una matinal amb 650 participants

Ricard Pastó i Meritxell Bonet han estat els guanyadors en els 10 kilòmetres, puntuables per a la Lliga Ponent Eurosomni

mitja tarrega interior bona
photo_camera Alguns dels guanyadors de diumenge en el moment de pujar al podi i recollir els trofeus

La Mitja  Marató i 10 km Ciutat de Tàrrega, segona cita de les quatre que formen el calendari de les Mitges de Ponent, ha omplert aquest diumenge els carrers de la capital de l’Urgell amb 650 participants en una jornada que va esdevenir una festa atlètica. Alexandre Tàssies i Rosamari Carulla van estar els guanyadors de la Mitja, mentre que Ricard Pastó i Meritxell Bonet es van imposar en els 10 kilòmetres, que eren puntuables per a la Lliga Ponent Eurosomni. La 17a edició de la clàssica de Tàrrega d'emmarcava dins les festes de maig de la capital de l’Urgell. 

Pel que fa a la Mitja Marató, el guanyador masculí va estar Alexandre Tàssies (CE Linyola-Logiesport), un atleta diferents cops guanyador de la Lliga Ponent en la distància de 10 kilòmetres i que diumenge no va tenir rival a Tàrrega. Així ho va acreditar amb un temps guanyador d’1.15.51, molt superior al dels seus companys de podi: Francisco Javier Cebrián (CA Fraga-Bajo Cinca), vigent campió de la Lliga Ponent i que va quedar segon amb 1.18.19, i Sancho Ayala (Fondistes Solsonès), tercer amb 1.18.51. Cal recordar que Ayala és el vigent campió de les Mitges de Ponent i que es va imposar en la primera prova d’enguany, a Balaguer, una cita en la qual Tàssies va ser cinquè. Per darrere d’ells van entrar Josep Maria Ribes (Clos Pons Thai Runners), Ramon Carulla (La Guineu) i Jordi Cruxent (UCA).mitja tarrega texte 1

En dones, victòria clara de Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu), guanyadora amb un crono d’1.27.18. L’actual campiona de la Lliga Ponent va avantatjar en més de 2 minuts la segona classificada, Katherine Jane Chaplin (Dimension3), amb 1.29.35, i en més de 7 la tercera, Mònica Riera (Cal Terés Vidal). Les van seguir la independent Adriana Daza i Laura Bota (Xafatolls).

El circuit Mitges de Ponent es reprendrà a la tardor amb la de Mollerussa, el 22 d'octubre, i la de Lleida, el 19 de novembre

Quant als 10 kilòmetres, el guanyador en homes va estar un habitual de les mitges maratons, Ricard Pastó (Xafatolls), vencedor amb un temps de 32.28, deixant més de 4 minuts enrere els seus companys de podi: l’independent Josep Segura, segon amb 36.39, i Josep A. Gardeñes, també del Xafatolls, amb 36.56. En dones, triomf d’una altra il·lustre de les curses de ponent, la independent Meritxell Bonet, amb un crono de 42.14. La van seguir Anna Serra (Xafatolls), segona amb 44.51, i Judit Batalla (100x100 Fondistes Tàrrega), tercera amb 45.02.

La sortida va ser a les 9.30 hores. Els dos recorreguts combinaven asfalt i camins, i passaven, en el cas dels 10 kilòmetres, per Vilagrassa, i en el de la Mitja, per Vilagrassa i el Talladell. Els 11 darrers kilòmetres de la Mitja eren íntegrament d’asfalt.

Els participants van poder gaudir de diferents avituallaments, així com de diferents obsequis i regals. També hi va haver un concurs d'animació que comptava amb premis en metàl·lic i un pernil. 

El circuit Mitges de Ponent arriba al seu equador i a la tardor es reprendrà amb la Mitja Marató de Mollerussa (22 d’octubre) i es tancarà amb la Mitja Marató de Lleida (19 de novembre).

Pel que fa a la Lliga Ponent Eurosomni, aquesta tornarà el 14 de maig amb la tercera edició del Running Festival Altorricón.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement