El mollerussenc Jordi Balagué Finisher d'Ultraresistència de Muntanya

El Grup Excursionista Serralada va tenir l'any 2012 a l'Anna Moragues com a exponent del bon nivell esportiu de l'entitat, la mollerussenca es va proclamar campiona de Catalunya de Curses Verticals.

Jordi Balagué ha finalitzat les cinc proves de la Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència.
photo_camera Jordi Balagué ha finalitzat les cinc proves de la Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència.

L'atleta del Grup Excursionista Serralada Jordi Balaguè rebrà aquest dissabte 24 d'octubre, el premi que l'acredita com a Finisher de la Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència per Muntanya, un acte que tindrà lloc al Museu d'Art Modern de Tarragona.

Balagué no va fer podi en cap de les cinc proves de la competició, però l'acredita per haver finalitzat totes les curses, una fita que tan sols han assolit tres dels més de 400 participants que es van inscriure en la Copa Catalana, El Mollerussenc va finalitzar la competició en el lloc novè de la classificació general, i sisè en la seva categoria.

La Copa consta de curses a peu, de recorreguts entre 82 i 110 km, i entre 4500 i 8400 metres de desnivell positiu, que es van celebrar entre l'abril i setembre d'aquest any, i que Balagué va acabar entre les 15 i 29 hores.

La Copa va començar a l'abril a Prades amb l'Ultratrail Muntanyes de la Costa Daurada de 90 km i 4500 metres positius, va continuar al juny amb la més dura de les cinc, l'Ultratrail Emmona a Sant Joan de les Abadesses, de 110 km i 8400 metres positius. Al juliol se'n van disputar dues més, la travessa Núria - Queralt, sortint del santuari de Núria i acabant a Berga, recorrent 92 km i 5000 metres positius i l'Ultratrail del Cadí, sortint de La Seu d'Urgell i recorrent la serra del Cadí en 83 km i 5600 metres positius. L'última cursa va ser a El Pont de Suert el 5 de setembre, a l'Ultratrail dels Comtes d'Erill, de 82 km i 5600 metres positius.

Cal destacar que Anna Moragues, del mateix club, va ser campiona Catalana de Curses Verticals en categoria veterana l'any 2012, deixant palès el bon estat de l'esport de muntanya del club, a pesar d'haver d'entrenar en unes condicions tan poc propícies com són les del Pla d'Urgell.

Comentaris