13.06.2021 |
Territoris.cat

La proposta de descens es compagina amb una ruta BTT

La finalitat d'aquesta jornada és promocionar l'encant d'aquest tram del riu Segre mitjançant la pràctica d'aquesta modalitat esportiva poc habitual a la zona juntament amb una ruta en bicicleta

La primera proposta de descens pel Segre de Torres de Segre a Seròs
La primera proposta de descens pel Segre de Torres de Segre a Seròs
La proposta de descens es compagina amb una ruta BTT

Els ajuntaments de Torres de Segre, Soses, Aitona i Seròs han organitzat, pel diumenge 28 d'agost, el primer Descens popular en Piragua pel riu Segre des de Torres de Segre fins a Seròs, passant per Soses i Aitona, juntament amb una ruta en bicicleta paral·lela de 17 kilòmetres.

La finalitat d'aquesta jornada és promocionar l'encant d'aquest tram del riu Segre mitjançant la pràctica d'aquesta modalitat esportiva poc habitual a la zona juntament amb una ruta en bicicleta, paral·lela al descens, enllaçant els pobles que en formen part dins d'un dia de germanor i d'activitat física.

La jornada s'iniciarà a les 9.30 hores amb la trobada dels piragüistes i dels ciclistes al mirador de la presa de Torres de Segre, on gaudiran d'un esmorzar popular. A les 10.30 es farà una sessió d'escalfament dirigit amb una master class, a càrrec de Gestiona. A les 11.00 es procedirà al repartiment de dorsals d'embarcacions (per pobles) i de tot el material necessari, i es farà una breu explicació tècnica d'iniciació.

L'inici del descens pel riu Segre i del grup de BTT està previst per les 11.30 hores. Es farà una parada a Aitona (a l'alçada del pont) i un encontre amb el grup de BTT, que inclourà un avituallament amb hidratació i fruita per als participants. L'hora aproximada d'arribada a Seròs (zona gravera) és entre les 13.30 i les 14.00 hores. Des d'allí, els participants seran recollits en autocar i traslladats a la zona esportiva de Seròs, on gaudiran d'entrada gratuïta a les piscines municipals i d'un dinar de germanor.

El preu per als que facin el descens en piragua és de 17 euros. El recorregut, força pla i senzill, presenta una dificultat baixa de navegació, amb una longitud d'uns 18 kilòmetres i una durada aproximada d'entre dues hores i dues hores i mitja.

Pel que fa a la ruta en BTT, el preu és de 5 euros. Es tracta d'un trajecte pla adreçat a tots aquells que vulguin acompanyar el descens de piragües tot fent el tram de Torres de Segre a Seròs amb bicicleta pel camí verd que va paral·lel al riu. Durant el trajecte s'aniran fent parades on es mirarà de coincidir amb el grup que baixa pel riu.

Tots els interessats poden formalitzar les inscripcions per les oficines municipals des de dilluns dia 25 de juliol al dimecres dia 3 d'agost. Les places són limitades i l'adjudicació del tipus d'embarcació (podrà ser individual, doble o triple) es farà per ordre d'inscripció.

La proposta de descens es compagina amb una ruta BTT
comentaris