S'ORGANITZA UN MERCAT DE PRODUCTES DE PROXIMITAT DE LES COMARQUES DE PONENT

La primera Ruta de la Boira del Pla d'Urgell espera arribar als 200 participants

Els organitzadors proposen dos circuits, de 10 i de 23 quilòmetres que discorren pels termes municipals del Palau d'Anglesola, el Poal, Bellvís i els Arcs, una part important per la banqueta del Canal.

Tutusaus, Baron, Meseguer i Fabregat a la banqueta del Canal al Palau d'Anglesol.
photo_camera Tutusaus, Baron, Meseguer i Fabregat a la banqueta del Canal al Palau d'Anglesol.

La controvertida boira, que forma part del costumari hivernal del Pla d'Urgell, és convertirà a partir del dissabte 24 de gener en motiu de convocatòria esportiva, amb la proposta de la primera Ruta de la Boira. Aquesta iniciativa turístico-esportiva està impulsada pel col·lectiu La Boira Bike, el blog La Boira de Ponent, amb el suport del Consell Comarcal, i la col·laboració de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola.

La Ruta de la Boira es presenta com una caminada popular oberta, una opció per a gaudir de l’hivern al Pla d’Urgell, com ha explicat el president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat.

opció per a gaudir de l’hivern al Pla d’Urgell

La responsable de La Boira de Ponent.cat, Irene Baron, afirma que la idea d’organitzar aquesta primera ruta perquè cal donar a conèixer els encants i la màgia de la boira i del paisatge plaurgellenc a totes les persones que s’hi vulguin apuntar.

els encants i la màgia de la boira i del paisatge plaurgellenc.

Roger Tutusaus, de Boira Bike, ha mostrat els itineraris plantejats per a la cursa: Com a responsables de Pedals dels Canals d’Urgell, coneixem molt la comarca i els petits camins que es poden recórrer per a descobrir-la. Per això proposem dues rutes circulars, per tal que els participants puguin fer un tastet del Pla d’Urgell.

proposem dues rutes circulars, per tal que els participants puguin fer un tastet del Pla d’Urgell

L’alcaldessa del Palau d’Anglesola Montserrat Messeguer, s’ha mostrat molt satisfeta que la iniciativa de la primera ruta de la boira hagi nascut a la seva població i també del fet que es vulgui donar connotacions positives a un fenomen meteorològic tan nostrat.

L’organització ha plantejat dos circuits circulars, un de curt de 10 quilòmetres i un de més llarg, de 23 quilòmetres. Tots dos segueixen camins de terra des del Palau d’Anglesola, cap al Poal i Bellvís i els Arcs, retornen al Palau d’Anglesola. La ruta està plantejada per a fer-la caminant i és apta per a tots els públics. La sortida dels dos itineraris serà a les 09.30 h des del poliesportiu del Palau d’Anglesola (cal inscripció prèvia). Apadrinarà la iniciativa i tallarà la cinta de sortida la meteoròloga del Palau d’Anglesola, Carme Farnell.

S’ha previst, un cotxe escombra en forma de carruatge de cavalls per a poder acompanyar els caminants al llarg de les rutes, tres punts d’avituallament amb productes locals i dues parades obligades per a fer una visita al castell dels marquesos Desvalls del Poal i una altra al Tossal de les Sogues de Bellvís. En acabar la ruta, els participants podran fer una degustació de cassola de tros de Linyola al darrer punt d’avituallament, al mateix Palau d’Anglesola.

Paral·lelament a la ruta, s’ha organitzat diverses activitats, com un concurs fotogràfic a través d’Instagram, amb diversos premis per a les millors fotografies del recorregut. 

Des de les 9 del matí i fins a les 3 de la tarda, també hi ha organitzat un mercat de productes artesans i de proximitat a la mateixa població del Palau d’Anglesola. Una quarantena de parades d’arreu de les Terres de Lleida mostraran i posaran a la venda productes d’artesania i productes gastronòmics. Així mateix, els visitants podran conèixer el sector turístic del Pla d’Urgell, l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell i l’oferta en turisme de la comarca gràcies als punts d’informació. També es podrà pujar en cavall i aprendre a fer cassola de tros.

comentaris