27.10.2021 |
Territoris.cat

Ricard Pastó i Eva Ledesma guanyen la 12a Cursa de l'Oli de les Borges Blanques

L'atleta dels Xafatolls Ricard Pastó venia d'adjudicar-se la 32a Mitja Marató de Sitges que es va celebrar el passat cap de setmana. 

Ricard Pasto creua la meta de la 12a Cursa de l'Oli de les Borges Blanques.
Ricard Pasto creua la meta de la 12a Cursa de l'Oli de les Borges Blanques.
Ricard Pastó i Eva Ledesma guanyen la 12a Cursa de l'Oli de les Borges Blanques

Ricard Pastó i Eva Ledesma han estat els guanyadors absoluts de la dotzena edició de la Cursa de l'Oli que s'ha celebrat aquest diumenge a les Borges Blanques, una convocatòria atlètica que impulsa el Club Atlètic Borges, Patronat Fira de les Garrigues, l’Ajuntament de les Borges Blanques i la col·laboració de la Diputació de Lleida, en la que s'hi han inscrit 800 corredors.

Pasto, que milita en l'Associació Atletica Xafatolls, ha fet el recorregut de 10 quilòmetres en un temps de 33,59, seguit de Sancho Ayala dels Fondistes Solsonès, que ha creuat la meta en el minut 34,24, 22 segons més tard ho feia Antoni Carulla del Runner's Balaguer. Cal recordar que Pastó participava en la prova garriguenca després de guanyar el passat cap de setmana, la 32a Mitja Marató de Sitges.

L'actual campió de la Lliga Ponent, Alexandre Tàssies, del CE Linyola-Logrigrafic Esport, ha fet el quart millor temps.

Els organitzadors de la prova premien als guanyadors amb una quantitat d'oli equivalent al seu pes, gentilesa de l'Ajuntament i oli de la Cooperativa Sant Isidre, ja que la competició se celebra en el marc de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues.

Pel que fa a la categoria femenina, l'atleta Eva Ledesma no ha donat opció a cap de les seves rivals. L’atleta del Tri 4.40 ha aturat el temps en 39.13, una magnífica marca amb la qual ha superat amb claredat les seves companyes de podi, que han estat la vigent campiona de la Lliga Ponent, Yolanda Cebrián, del Lleida UA, segona amb 42.07, i Cristina Solé, del Run Speed Tarraco, tercera amb 43.16.

La prova garriguenca ha servit perquè Iter5, entitat organitzadora de la Lliga Ponent, estrenés el Silincode, un sistema que consisteix en un codi QR que s'imprimeix en el dorsal del corredor, que es pot llegir amb dispositius mòbils, i poder accedir a un espai on podrà fer constar totes les seves dades sanitàries o de qualsevol mena. Dades que es poden utilitzar en casos d'accident o emergències del participant, per part del personal sanitari. Aquest codi, conegut com ‘L’aplicació QR que et pot salvat la vida’, és clau en cas d’emergència, ja que inclou informació mèdica i telèfons de contacte.

Ricard Pastó i Eva Ledesma guanyen la 12a Cursa de l'Oli de les Borges Blanques
comentaris