Ricard Pastó i Meritxell Bonet guanyen la Cursa de Sant Blai del Palau d'Anglesola

Ricard Pastó creua la meta de la Cursa de Sant Blai del seu poble
photo_camera Ricard Pastó creua la meta de la Cursa de Sant Blai del seu poble

L'atleta del Palau d'Anglesola Ricard Pastó no volia perdre l'oportunitat de liderar la prova que organitzava el seu municipi, i es va proclamar guanyador de la quarta edició de la Cursa de Sant Blai, que es va celebrar aquest diumenge. L'atleta dels Xafatolls va compartir lideratge femení amb Meritxell Bonet del club lleidatà Tri 4.40, en una convocatòria que va reunir 515 atletes que van participar en les distàncies de 5 i 10 quilòmetres.

Sortida dels participants en la Cursa de Sat Blai del Palau d'AnglesolaPastó, va haver de superar als 350 inscrits en la cursa de 10 quilòmetres, i va compartir pòdium amb l'atleta del Runners Balaguer Antoni Carulla, en segona posició, i l'independent Bernat Vaqué, que va ser tercer. Meritxell Bonet, per la seva banda va defensar el triomf davant de la seva companya de club Núria Duch, que va ser segona, i Luz Moreno del Clos Pons Thai Runners, la tercera més ràpida, en la cursa del Pla d'Urgell.

Pel que fa a la cursa curta, amb uns 150 corredors, Jordi Balagué del Xafatolls vas ser el més ràpid en el capítol masculí, seguit de Joan Lladós de l'AE Els Tres Tossals, i de l'independent Sergi Pascual. En dones, triomf clar de la independent Mònica Martínez, pel davant de Mari Sanfeliu del Xafatolls, i de Laura Pallejà de l'Esports Truga.

Les guanyadores de la Cursa de Sant Blai del Palau d'AnglesolaLa cita el Palau d'Anglesola va néixer fa quatre anys amb l'objectiu de donar visibilitat al municipi i fomentar l'esport, i a poc a poc s'ha anat consolidant fins a arribar a les xifres actuals de més de mig miler de participants i un centenar de voluntaris. El circuit, amb un 90% d'asfalt i un 10% de camí de terra, ha fet honor al lema de la cita, ja que la Cursa de Sant Blai es promociona sempre com la més plana que has fet mai i de fet només té 7 mestres de desnivell. Els corredors han pogut gaudir corrent pels carrers i camins del Palau d'Anglesola, amb sortida i arribada des del davant del pavelló municipal.

A més, la cursa ha tingut el seu vessant solidari, ja que una part de les inscripcions s'han destinat a l'associació MAMI (Moviment d'Ajuda al Món de l'Infant), una entitat amb seu al Palau d'Anglesola que treballa perquè els infants dels orfenats de Mali puguin disposar d'aliments, medicaments i material escolar.

Comentaris