Ricard Pastó i Rosamari Carulla Guanyen La Volta a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

L'Atleta dels Xafatolls Ricard Pastó es va adjudicar la Volta a L'Estany d'Ivars i Vila-sana, després que en la passada edició és quedes a escassos 23 segons del guanyador Sancho Ayala.

Ricard Pasto en la seva arribada de la Volta a l'Estany.
photo_camera Ricard Pasto en la seva arribada de la Volta a l'Estany.

La quarta edició de la Volta a l'Estany va reunir aquest diumenge al voltant d'un miler d'atletes, una de les millors respostes a la prova que organitza el Club Atlètic Ivars, i que en aquesta ocasió es van adjudicar els corredors locals Ricard Pastó i Rosamari Carulla actual campiona de ls Lliga Ponent, dels Xafatolls i La Guineu, respectivament. En la categoria de cadira de rodes, l'atleta d'Aspid Jordi Torné es va proclamar guanyador en la cursa de 7 quilòmetres.

El segon classificat ha estat Sancho Ayala dels Fondistes Solsonès seguit del linyolenc Alexandre Tàssies, actual camió de la Lliga Ponent. En la categoria femenina la segona classificada ha estat Laura Gómez, seguida de Judit Rovira.

La cursa, que ha estat puntuable per a la Lliga Ponent, ha situat els atletes en un entorn inigualable, amb la qual cosa han pogut gaudir alhora de l'esport i de la natura, en els circuits de 5 kilòmetres fent mitja volta a l'Estany i el de 10 quilòmetres amb una volta sencera al parc natural.

Enguany s’ha repetit el recorregut de l'edició anterior, 40% asfalt i 60% terra, així com s’ha repetit la cursa de 7 km en cadira de rodes. La sortida i l'arribada han estat les mateixes que en la prova de 10 kilòmetres. El recorregut ha estat tot sobre asfalt coincidint amb l'inici de la prova llarga, fins a l'encreuament amb la carretera cap a Vallverd, on s’ha girat i s’ha retornat pel mateix recorregut.

En la cursa curta, la de 5 kilòmetres, el triomf ha estat per a Paul Cail, del Team Calella Triatlón, mentre que el segon lloc se l’ha adjudicat Toni Vilches de l'Oro di Napoli, i el tercer ha estat per a Ramon Requesens CE Montblanc. Pel que fa a les fémines, han seguit a Raquel Garsaball, en segon lloc, Isabel Pascual del Lleida UA, i la tercera Vane Solé de La Bolsa del Corredor-Sport.