Roger Sans i Rosamari Carulla guanyen una exitosa Cursa dels Ibers d'Arbeca

la segona edició de la Cursa dels Ibers d’Arbeca ha estat tot un èxit, amb uns 400 participants, i les victòries de Roger Sans (JA Arbeca) i Rosamari Carulla (La Guineu), en els 10 kilòmetres.

ba-3
photo_camera Participants en la segona Cursa dels Ibers d'Arbeca.

La Lliga Ponent ha viscut avui una nova etapa dins aquest intensíssim mes de març amb la celebració de la segona edició de la Cursa dels Ibers d’Arbeca, prova atlètica que, com en la seva estrena l’any passat, ha estat tot un èxit, amb uns 400 participants, una magnífica organització a càrrec de la Joventut Atlètica d’Arbeca i les victòries de Roger Sans (JA Arbeca) i Rosamari Carulla (La Guineu), en els 10 kilòmetres, i de Roger Estradé (JA Arbeca) i Meritxell Bonet (Tri-4.40) en els 5 kilòmetres.

La cita era puntuable per a la Lliga Ponent en les seves dos distàncies, els 10 i el 5 kilòmetres, i s’ha vist acompanyada per una magnífica climatologia que ha fet lluir encara més un dels grans atractius de la jornada, el jaciment dels Vilars, que era el centre neuràlgic de la cursa.

En els 10 km, que s’introduïa en la competició aquest any, Roger Sans ha donat el triomf al club amfitrió en marcar un temps de 25:18 amb el qual ha superat el vigent campió e la Lliga Ponent, Alexandre Tàssies (CE Linyola- Logigràfic Esport), que amb un temps de 36:01 ha estat segon i podrà recuperar així el lideratge de la Lliga Ponent 2015. El tercer lloc del podi ha estat per Xavier Sahuquillo (CA Borges), amb 37:25.

En dones, Rosamari Carulla ha demostrat que torna a estat en plena forma en guanyar amb un crono de 42:15. Carulla, campiona de la Lliga Ponent 2013, ha estat acompanyada al podi femení per Ariadna Jofre (INEF Lleida), amb 46:00, i per Aurèlia Prat (Piragüisme Sícoris), amb 46:24, que han mantingut una bonica lluita per la segona posició. Un total de 213 atletes han completat aquest recorregut llarg.

A la distància curta, també hi ha hagut triomf local en homes gràcies a Roger Estradé, que amb un temps de 18:29 ha superat amb solvència l’independent José Ignacio Santodomingo, que ha fet 19:16, i Roger Mirabet (Lleida UA), amb 19:34. En dones, Meritxell Bonet (Tri-4.40) ha imposat la seva veterania pel davant de Núria Esteve (Lleida UA), vigent campiona de la Lliga Ponent, que ha estat segona amb 22:54, i d’Isabel María Pascual (Lleida UA), tercera amb 23:36. Més d’un centenar d’atletes han completat aquest recorregut curt.

Un cop acabada la cursa, tant els participants com els seus acompanyants han pogut gaudir d’una visita guiada gratuïta a un jaciment que només obre els caps de setmana en cas de visites concertades, de manera que es tractava d’una bona oportunitat per gaudir d’una fortalesa ilergeta construïda al segle VII abans de la nostra era, un conjunt històric i arqueològic monumental excepcional únic al nostre país, que l’any 1998 va ser declarat Bé Cultural d’interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Els dos recorreguts eren diferents i independents l’un de l’altre, de 10.300 i 5.200 metres, i han transcorregut per camins de terra del terme, amb un traçat majoritàriament pla que resultava ideal per fer marques. A més, i com a novetat d’enguany, s’ha habilitat una zona d’aparcament al costat del circuit, amb la qual cosa s’ha guanya en comoditat i serveis de cara als atletes i als seus acompanyants.

També cal destacar que ha estat una cursa cardioprotegida, atès que, gràcies a un acord amb Ambulancat, els participants han pogut controlar la seva pressió arterial abans i després de la prova, i a més s’han seguit els protocols de seguretat, amb presència de desfibril·ladors i de personal sanitari al llarg del recorregut.

Tots els participants han rebut una bossa obsequi amb camiseta tècnica, Vi de la Vinya els Vilars d’Arbeca –que també ha organitzat un tast en un dels avituallaments-, Oli d’Arbeca Verge Extra, i hi ha hagut esmorzar (entrepà, fruita, xocolata), avituallaments, sortejos i altres sorpreses. A més, els atletes han gaudit d’un descompte d’un 10 per cent en el dinar al restaurant La Placeta d’Arbeca.

La Lliga Ponent es pren ara un respir de gairebé un mes, ja que la propera cita no arribarà fins al 26 d’abril. Serà la Cursa Balàfia Aremi, una de les proves més veteranes del calendari lleidatà i que enguany arriba a la seva 33a edició.

Podeu consultar els resultats complets a:

10 km: www.iter5.cat/resultats_cursa?idCursa=12&edicio=2015

5 km: www.iter5.cat/resultats_cursa?idCursa=13&edicio=2015

Comentaris