27.02.2021 |
Territoris.cat

La Seu d'Urgell tornarà a acollir una etapa de la Transpyr 2015

L'edició 2015 de la cursa ciclista tindrà la capital de l'Alt Urgell els dies 29 i 30 de juny com a final i inici de la segona i tercera etapa, respectivament.

Transpyr 2014
Imatge de la Transpyr en l'ediciò del 2014.
La Seu d'Urgell tornarà a acollir una etapa de la Transpyr 2015

Per sisè any consecutiu, la Seu d'Urgell tornarà a ser arribada i sortida d'etapa de la Transpyr, Travessa Dos Mars en BTT que enguany celebra la seva sisena edició. Així ho han anunciat aquest matí l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, i el director tècnic de la Transpyr, Oriol Sallent, en roda de premsa, després que l'Ajuntament urgellenc hagi ratificat de nou la seva participació en aquesta prova ciclista que creua els Pirineus, unint Catalunya, Aragó, Navarra i el País Basc.

Concretament l'edició 2015 de la cursa ciclista tindrà la capital de l'Alt Urgell els dies 29 i 30 de juny com a final i inici de la segona i tercera etapa, respectivament. L'arribada tindrà lloc a la plaça dels Oms, davant de la catedral de santa Maria d'Urgell, i la sortida a la zona esportiva municipal, just davant al poliesportiu municipal.

En aquesta presentació, Albert Batalla ha manifestat que “un any més, i ja en van sis, gràcies a la bona col·laboració entre l'Ajuntament i Transpyr, aquesta important travessa ciclista passarà per la Seu d'Urgell”. L'alcalde urgellenc ha destacat que “el pas de la Transpyr per la ciutat representa un element més que serveix per posicionar-nos com a destinació dels esports a la natura al sud d'Europa i alhora esdevenir un referent en el turisme ciclista”.

Impacte econòmic positiu de 100.000 euros

Batalla també ha remarcat la importància que té aquest esdeveniment esportiu pel sector turístic de la ciutat. En aquest sentit, l'edició 2014 de la Transpyr va comportar l'estada en establiments hotelers de la Seu d'Urgell de més de 270 persones participants de la prova, un centenar de persones de l'organització, més els acompanyants i familiars dels esportistes, deixant un impacte econòmic positiu per la ciutat de 100.000 euros.

Per la seva part, el director tècnic de Transpyr, Oriol Sallent, ha manifestat que “estem molt contents de ser novament a la Seu d'Urgell, i ja és la sisena vegada, fet que demostra que la capital de l'Alt Urgell és un punt important i estratègic per aquesta travessa tant en bicicleta de muntanya com en bicicleta de carretera que va des de la Mediterrània fins a l'Atlàntic”.

Sallent ha destacat que la Transpyr va augmentant any rere any la seva participació entre un 15 i un 20 %. Concretament per l'edició 2015 de la Transpyr, el director tècnic de la prova preveu que prenguin part en aquesta travessa entre 350 i 400 bikers i ciclistes, “un 20% més que l'edició de 2014”.

Des de l'organització de Transpyr també es destaca que el 68% dels participants de la travessa són internacionals, provinents de 21 països diferents, com els Estats Units, Sud-àfrica, Mèxic, Austràlia, entre d'altres, gràcies en part a la gran divulgació de vídeos promocionals d'aquesta travessa a nivell intencional (cadenes de televisió, línies aèries, etc.). Oriol Sallent ha afegit que la Transpyr també cuida als participants locals, convidant a dos ciclistes del territori, a través del Club Tupedala.

Transpyr 2015

La Transpyr d'enguany consta també de 7 etapes amb un total de de 785 quilòmetres. Del 28 de juny al 4 de juliol les etapes seran: Roses-Camprodon (28 juny); Camprodon-La Seu d'Urgell (29 juny); La Seu d'Urgell-El Pont de Suert (30 de juny); El Pont de Suert-Ainsa (1 juliol); Ainsa-Jaca (2 juliol); Jaca-Roncesvalles (3 juliol); i Roncesvalles-Hondarribia (4 juliol).

Els ciclistes assidus al calendari internacional de curses per etapes denominen a Transpyr com El graduat en Mountain Bike, per considerar-lo un esdeveniment d'autèntic mountain bike per les exigències tècniques, l'alt nivell físic dels competidors, el compartir frustracions i alegries amb el company d'equip, la capacitat de tornar-se a alçar i superar obstacles de tota mena, etc. D'altra banda, molts participants vénen per la il·lusió d'un trajecte que comença a la Mediterrània i acaba al Cantàbric, l'espectacularitat del paisatge canviant dels Pirineus, la missió d'arribar al mar i l’ambient internacional, cordial i amb gran experiència ciclista.

Més informació a www.transpyr.com.

La Seu d'Urgell tornarà a acollir una etapa de la Transpyr 2015
comentaris