Explorar els cels ja no és un somni inaccessible, sinó una realitat vibrant i inclusiva gràcies a Entrenúvols

Solcar els cels amb Entrenúvols

Aquesta escola pionera no només ensenya a volar, sinó que també obre les portes del cel a tothom, incloent a totes aquelles persones amb mobilitat reduïda. Jordi Marquillas i Ramon Sanmartí, els co-fundadors d’Entrenúvols, comparteixen la passió que va inspirar la creació d’aquest singular projecte
 
Entrenúvols realitza vols inclusius
photo_camera Entrenúvols realitza vols inclusius

Entrenúvols va néixer el 2001 amb l’objectiu de convertir el vol en una experiència compartida per a tothom. Des dels seus inicis, l’escola ha estat referent en l’àmbit del parapent, oferint cursos, batejos de vol i venda de material especialitzat. Amb un enfocament inclusiu, Entrenúvols proporciona vols adaptats i cursos que permeten que persones amb mobilitat reduïda gaudeixin de la sensació de volar. Aquest compromís amb la inclusió ha fet d’Entrenúvols una institució única a Catalunya i a tota la península. 

L’essència d’Entrenúvols es basa en la passió per viure i compartir l’aventura del vol. Marquillas i el seu equip han decidit seguir la seva vocació, creant una escola que fos molt més que un simple negoci: un espai on cadascú, independentment de les seves limitacions físiques, pugui experimentar la llibertat de volar com un ocell.

Cada any, Entrenúvols realitza prop de 1.500 vols, incloent-hi una cinquantena de vols adaptats. La temporada de vols s’estén des de mitjans de març fins a novembre, oferint una finestra d’oportunitat per a aquells que desitgen explorar els cels.

Una de les experiències que realitzen a Entrenúvols es el bateig de vol
Una de les experiències que realitzen a Entrenúvols és el bateig de vol

Dins del fascinant món del vol lliure, cada experiència és una fusió d’aventura, destresa i comprensió de la naturalesa. Així, Jordi Marquillas, co-fundador d’Entrenúvols, comparteix la seva passió per formar nous pilots i explorar les múltiples dimensions del vol.
El parapent, l’Ala Delta i el planejador són els principals mitjans de transport aeris, que ens apropen al cel alhora que ens fan connectar d’una forma diferent amb la natura. El parapent, especialment, destaca per la seva versatilitat i practicitat, sent el company ideal per als amants de la natura i la muntanya. La integració del parapent amb l’entorn natural ha donat lloc a una nova forma d’aventura: el “Hike and fly” o caminar i volar, que permet als entusiastes del senderisme ascendir a les cotes més altes, conquerir cims i descobrir la llibertat de volar com ocells lliures.

Tot i les possibilitats infinites que ofereix el vol, l’element més desafiador és la comprensió de la meteorologia. L’art del vol no només es troba en la mecànica de volar, sinó també en la capacitat d’interpretar les condicions atmosfèriques per garantir una experiència segura alhora que emocionant.

L'escola de parapent d'Entrenúvols inclou una àmplia varietat de cursos
L'escola de parapent inclou una àmplia varietat de cursos

Marta Ges, col·laboradora de l’escola, destaca la simplicitat inherent del parapent com a aeronau, però subratlla la complexitat d’entendre el seu entorn. El veritable repte no rau en l’acte de volar, sinó en la capacitat d’interpretar el vent i les condicions atmosfèriques.

El vol lliure no només és un art, sinó també una ciència. A través de cursos pràctics i teòrics, Entrenúvols no només ensenya a volar, sinó també a respectar i comprendre l’entorn que ens envolta. Amb cada vol, al costat dels seus professionals, s’obre una nova dimensió de descobriment i llibertat i se’ns convida a explorar els cels amb humilitat i admiració.

Entrenúvols, més que una escola de parapent, és una comunitat de somiadors que creuen en la llibertat, la inclusió i la passió per volar. La màgia dels cels i el somni ancestral de volar com un ocell mai no havia estat tan a prop nostre.

Comentaris