Sort i la Seu d'Urgell organitzaran el Mundial de piragüisme d’aigües braves de 2019

La candidatura pirinenca va ser escollida en la votació celebrada aquest dissabte a Marràqueix pel consell directiu de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF). 

piragues
photo_camera Sort i la Seu d’Urgell seu del Mundial de Piragüisme d’aigües braves de l’any 2019.

La candidatura conjunta formada per Sort i la Seu d’Urgell  ha estat escollida seu del Mundial de Piragüisme d’aigües braves de l’any 2019. L’opció catalana s’ha imposat a la ciutat de Bratislava en la votació realitzada pel consell directiu de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF),   que ha fet en el transcurs de la reunió celebrada a Marràqueix (Marroc). Sort i La Seu han guanyat clarament a Bratislava. Per reforçar davant de la ICF la implicació de l’estat espanyol i de la Generalitat en la presentació de la candidatura catalana han intervingut Miguel Cardenal, Secretari d’Estat per l’Esport i President del Consell Superior d’Esports i Ivan Tibau, Secretari General de l'Esport de la Generalitat, que han destacat l’experiència de les dues poblacions de muntanya en l’organització de competicions internacionals i han recordat el passat de la Seu d’Urgell com a subseu olímpica del piragüisme dels Jocs Olímpics de 1992.

Els alcaldes de Sort ,Llàtzer Sibis, i de la Seu d’Urgell ,Albert Batalla, de la Seu d’Urgell, estaven molt satisfets amb l’elecció pel que suposa de promoció i activitat turística esportiva pels seus respectius municipis. La designació mundialista comporta la inclusió de competicions test prèvies.  L’alcalde de Sort ha destacat que “ el mundial servirà  per fer una instal·lació fixa única al món per a la disciplina de estil lliure amb la qual volem acabar de posicionar Sort com a referent mundial de les aigües braves. La Noguera Pallaresa es un actiu turístic importantíssim  i  es el bressol internacional  de la disciplina  d’estil lliure  A més suposa un llegat per a les noves generacions d’esportistes locals”. Per la seva banda l’alcalde de Seu  ha manifestat que ”la candidatura  te el suport ciutadà  i  es una aposta de la  Seu per refermar  el seu paper de lideratge en els esports outdoor, com ja es va demostrar  en els Jocs  del 92 i en els campionats del món que es van realitzar  a la ciutat el 1999 i el 2009”.       

La Federació Internacional de Piragüisme, que presideix el madrileny José Perurena,  espera que aquest mundial de Sort i la Seu del 2019 marqui el camí a seguir en el futur. Es la primera vegada que es concentren les tres modalitats del piragüisme d’aigües braves, l'eslàlom, el descens i l'estil lliure, en una sola cita esportiva de primer nivell.

Comentaris