11.08.2020 |
Territoris.cat

Presenten la 7a Xallenge BTT David Duaigües i les Trial Running Series Lleida

Amb només set anys, la Xallenge, que es farà els dies 6 i 13 de març, esdevé ja un clàssic, amb 1.000 ciclistes l'any passat, en tant que les TRS incorporen com a novetat d'enguany la I km Vertical d’Àger i la I Trail de Montpedró d’Alfarràs

Presentació de les Trail Running Series Lleida aquest dilluns a la Diputació
Presentació de les Trail Running Series Lleida aquest dilluns a la Diputació
Presenten la 7a Xallenge BTT David Duaigües i les Trial Running Series Lleida

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la setena Xallenge BTT David Duaigües que se celebrarà els dies 6 de març (Almatret) i 13 de març (Seròs). L’acte ha comptat amb la participació de la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol; del regidor d’Esports d’Almatret, Benjamí Quiroga, de l’alcalde de Seròs, Gabriel Pena, i dels responsables del projecte, Montse Duaigües i Xavier Teixidó.

La cursa se celebra en memòria d’un dels cinc bombers morts l’estiu del 2009 a l’incendi d’Horta de Sant Joan

Es tracta d’una cursa no competitiva que va néixer amb l’esperit de donar a conèixer el paisatge de l’Aiguabarreig, el Segrià Sec, i que se celebra en memòria d’un dels cinc bombers morts l’estiu del 2009 durant les tasques d’extinció de l’incendi d’Horta de Sant Joan (Tarragona). 

Aquesta prova esportiva amb bicicleta de muntanya s’ha consolidat com una de les cites de referència amb una elevada participació. L’any passat es va arribar als 1.000 ciclistes, 550 en cada població. Cada marxa té dos circuits, un de llarg (d’uns 50km amb dificultat mitjana-alta) i un altre de curt de caràcter popular (d’uns 30km).

Les Trail Running Series Lleida creixeran de nou a onze curses en la seva quarta edició

D'altra banda, les Trail Running Series Lleida creixeran de nou a onze curses en la seva quarta edició, que ha estat presentada també aquest dilluns a la Diputació de Lleida. Les dues proves que s’incorporen com a novetat en aquesta edició són la I km Vertical d’Àger i la I Trail de Montpedró d’Alfarràs.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del diputat provincial, Paco Cerdà, i dels organitzadors del circuit, Ivan Espílez i Kike Borrás, així com del patrocinador, el gerent de Llemosacars, Enric Santacana. 

Aquest circuit es va crear l’any 2013 amb l‘objectiu de promocionar aspectes d’interès cultural, històric, gastronòmic o natural dels llocs on se celebra cada prova; diversificar l’oferta de curses populars amb unes proves diferents; oferir una alternativa a les curses populars d’asfalt, basades agaudir del recorregut més que en el resultat, i fomentar les curses de muntanya al territori.

Aquest any, els organitzadors han programat onze proves amb recorreguts que combinen desnivells i un terreny de camins i pistes com a alternativa a l’asfalt: IV Nit Trail Running Montoliu de Lleida (el 20 de febrer), I Km. Vertical d’Àger, IV Trail Via Romana d’Àger i IV Trail Vall d’Àger, III Fruit Trail Aitona, IV Trail Running Raimat, V Trenkacames de Rosselló, I Trail de Montpedró d’Alfarràs, III Pujada a Sant Jordi de Camarasa, III Nit Trail Clos Pons de l’Albagés, V Tossals d’Almatret i II de l’Aiguabarreig a Montmaneu de la Granja d’Escarp (el 25 de setembre).

En aquesta edició es vol aconseguir poder arribar als 2.500 corredors

L’any passat, es van inscriure fins a 2.000 esportistes a totes les curses. En aquesta edició es vol aconseguir poder arribar als 2.500 corredors.

Les Trail Running Series Lleida també tenen el seu vessant solidari. Es destina part de les inscripcions al projecte solidari “Vacances en Pau” de Sahara Ponent, que consisteix en l’acolliment de nens i nenes sahrauís per part de famílies lleidatanes durant els mesos d’estiu.

Presenten la 7a Xallenge BTT David Duaigües i les Trial Running Series Lleida
comentaris