Xavi Garcia i Eva Ribalta guanyen la Mitja Marató de Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa i l'Associació Atlètica Xafatolls reuneixen al voltant d'un miler d'atletes en la 27a edició de la Mitja Marató de referència a Catalunya.

La Mitja Marató de Mollerussa va comptar amb prop d'un miler de participants.
photo_camera La Mitja Marató de Mollerussa va comptar amb prop d'un miler de participants.

Mollerussa es va convertir aquest diumenge en capital de l'atletisme català, acollint la vint-i-setena edició de la Mitja Marató, una prova que formava part d'un calendari d'activitats que van començar el dissabte amb la Fira del Corredor i la convocatòria de proves infantils.

Els grans triomfadors de la prova atlètica puntuable per la Lliga Ponent van ser Xavi Garcia i Eva Ribalta. El corredor del Club FAVCAC. Garcia va creuar la meta en un temps d'1:10:03, seguit del corredor de Fondistes Solsonès Sancho Ayala, un minut més tard. El tercer millor temps l'assolia Eduard Queralt del Bikila. L'actual campió de la Lliga Ponent, el linyolenc Alexandre Tassies aconseguia la cinquena posició.

En la categoria femenina, la victòria va ser per Eva Ribalta del C.A. Igualada, que assolia un temps d'1:23:48, i tres minuts per sobre arribava l'atleta local dels Xafatolls Noemí Aumedes, seguida de la independent Gemma Bonjorn.

Els resultats absoluts de la Mitja Maratò de Mollerussa, en aquest enllaç.

Pel que fa a la cursa de 5 quilòmetres, que en aquesta edició s'ha dut a terme pràcticament per circuit urbà, el primer classificat va ser Bashir Butt dels Fondistes Cervera, seguit d'Albert Blanch de Terres de l'Ebre, i Jordi Puig del Bikila. En la categoria femenina la victòria l'aconseguia, l'actual campiona de la Lliga Ponent, Rosalia Carulla de La Guineu de Vilanova de Bellpuig, i a vuit segons creuava la meta Alicia Bergadà del Bikila, i el tercer millor temps l'aconseguia Laia Reza dels Xafatolls.

La Fira del Corredor i les competicions atlètiques al Recinte del Parc Municipal van completar una proposta esportiva i de lleure que va reunir a centenars d'aficionats i de públic familiar.