La Mancomunitat d'Aigües de Les Garrigues alerta que no consumeixin aigua de l'aixeta, després que s'hi hagi trobat restes de pesticides

El president de la Mancomunitat, Francesc Esquerda ha explicat que es duran a terme noves analítiques aquest dilluns
Imatge d'arxiu de l’embassament d’Utxesa ©MAG
photo_camera Imatge d'arxiu de l’embassament d’Utxesa ©MAG

La Mancomunitat d'Aigües de Les Garrigues va alertarel passat divendres als 25 pobles que en formen part que no consumeixin aigua de l'aixeta, després que s'hi hagi trobat restes de pesticides. El president de la Mancomunitat, Francesc Esquerda ha explicat que es duran a terme noves analítiques aquest dilluns. Els pesticides detectats són d'ús comú a l'agricultura i es creu que s'han escampat per les pluges dels últims dies.

L'estiu passat, els mateixos pobles ja es van quedar sense aigua potable, en aquell cas per culpa d'un vessament d'hidrocarbur al riu Segre

Treballs per extraure el vessament al pantà d'Utxesa @SiscoEsquerda
Treballs per extraure el vessament al pantà d'Utxesa @SiscoEsquerda

Mentrestant, els afectats es veuen obligats a comprar aigua embotellada, atès que no se'ls ha ofert cap tipus de subministrament alternatiu. Feliu ha recordat que fa uns mesos hi va haver un episodi semblant, en aquell cas per un abocament d'hidrocarburs.

L’alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, va exposar que l’aigua que es troba en millor condicions és la del pantà de l’Albagés, però va remarcar que ells, sols, no es poden plantejar deixar d’agafar-la d’Utxesa i agafar-la de l’Albagés. “Hauria de ser una decisió que s’hauria de plantejar a nivell de Mancomunitat”.

Els 25 municipis que es troben en aquesta situació, que sumen prop de 20.000 habitants, pertanyen a les comarques de les Garrigues i del Segrià. Són aquests: l'Albagés, l'Albi, Alcanó, Aspa, Bellaguarda, Bovera, Cervià, el Cogul, Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, la Granadella, Granyena, Juncosa, Llardecans, Maials, els Omellons, la Pobla de Cérvoles, Sarroca de Lleida, el Soleràs,Tarrés, els Torms, Torrebesses, el Vilosell i Vinaixa.

Comentaris