14.06.2021 |
Territoris.cat

El 25N a les Garrigues: acció transversal contra la violència masclista

L'alumnat de l'UEC de les Borges pintant el mural contra les violències masclistes -  ajuntament de les borges blanques
L'alumnat de l'UEC de les Borges pintant el mural contra les violències masclistes - Ajuntament de les Borges Blanques
El 25N a les Garrigues: acció transversal contra la violència masclista

Els garriguencs es van volcar de forma transversal en el rebuig de les violències masclistes. Ahir, durant tot el dia, els comerços de les Borges van obsequiar els clients entregant-los gratuïtament bosses de la compra reutilitzables, de color lila i amb l’etiqueta #LliuresiSensePor. Moltes d’aquestes botigues es van afegir a la jornada de conscienciació pintant amb retoladors els seus aparadors amb frases relacionades amb les reivindicacions i denúncies vinculades al 25N. 

De la mateixa manera, els més joves també van mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes a través de la pintada d'un mural amb el grafiter Llukuter i per part de l'alumnat de l'aula de la Unitat d’Escolarització Compartida. El mural, impulsat des d'una perspectiva inclusiva i antisexista per l’Oficina Jove de les Garrigues, es va fer a la plaça del costat del Pavelló Francesc Macià.

L’Ajuntament de les Borges Blanques també va voler deixar clara la necessitat de rebutjar les violències masclistes, i de seguir conscienciant la població sobre la necessitat d’eradicar les violències masclistes de la societat, amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.
Així, aquest dimecres 25 de novembre, es va dur a terme la lectura pública del manifest unitari impulsat per l’Institut Català de les Dones en el marc de la campanya “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes”, i elaborat per l’advocada penalista, criminòloga i formadora Carla Vall, davant de l'Ajuntament de la capital garriguenca, a les 12 hores. Tot seguit, es va dur a terme un minut de silenci, com a homenatge a totes les víctimes de la violència masclista.

A més d'aquestes quatre accions, l'Ajuntament es va adherir  al #Manifest25N2020, i està donant recolzament a la campanya que aquest dilluns, 23 de novembre, ha posat en marxa el Consell Comarcal de les Garrigues, anomenada 18" SILENCI?, per a donar a conèixer i combatre el fet que, actualment, cada 18 segons una dona és maltractada en algun lloc del món.

També s'han organitzat dos tallers de masculinitats per l’Associació Antisida de Lleida amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Borges, que s’ha dut a terme en línia aquest 23 de novembre, amb el títol “ser home no és un factor de risc, intentar ser-ho sí”, i adreçat a professionals que treballen amb persones joves; el que també genera bones perspectives pel segon taller, en línia i previst el dia 30 de novembre, a les 18 hores, amb el mateix títol, però quest cop adreçat a les famílies.
Finalment, si les autoritats sanitàries ho permeten, el dissabte 28 de novembre, l’Ajuntament de les Borges ha programat el monòleg No sólo duelen los golpes de l’activista i comunicadora Pamela Palenciano, al Pavelló de l’Oli, a les 20 hores.

El 25N a les Garrigues: acció transversal contra la violència masclista
comentaris