La 2a edició de la Cursa Gaig Blau de Castelldans aplega mig centenar de corredors

A les Borges, uns 250 ciclistes participen en la IV Terrall-Garrigues amb BTT

Els premiats, amb l'alcalde de Castelldans Xavier López
photo_camera Els premiats, amb l'alcalde de Castelldans Xavier López. Foto: Jaume Gasol.

La comarca va acollir el passat diumenge dos de les cites esportives més esperades de l'any. D'auna banda Castelldans va celebrar la II Cursa Ornitològica del Gaig Blau, una prova puntuable a la Lliga Ponent 2013 que va comptar amb una cinquantena de corredors. Com a novetat d'enguany, la prova, organitzada pel Club Excursionista de Castelldans i Iter5, va incloure un nou circuit de cinc quilòmetres, afegit al ja habitual de deu, amb l'objectiu d'augmentar la participació. La cursa va transcórrer dins el terme municipal de Castelldans, i va comptar amb tres punts d'avituallament on els corredors podien recuperar forces. En la categoria de 10 quilòmetres, el primer classificat masculí va ser Xavier Sahuquillo Falcó, del CA Borges, i la primera femenina, Montse Magallon Cortada, de l'INEF Lleida. Pel que fa a la nova cursa de cinc quilòmetres, el guanyador va ser Julio Piqué Clemente, mentre que la primera classificada va ser l'atleta local Anabel Pau Herrera.

La cursa de Castelldans va haver de compartir dia amb la IV Terrall-Garrigues amb BTT. Per aquest motiu l'alcalde de Castelldans, Xavier López, ha anunciat que si bé de cara a l'any vinent "es mantindrà l'esuqema de la cursa, es mirarà de coordinar la cita amb la resta de curses o proves de la comarca, per tal que no hagin de competir entre elles i que totes tinguin el seu dia, cosa que sense dubte afavorirà la participació".

Pel que fa a la cita esportiva de les Borges, va comptar amb dos circuits, un de 52 quilòmetres i l’altre de 35, i va acabar amb un esmorzar popular  a l'arribada dels participants. En total, l'organització va reunir uns 250 ciclistes. Pel que fa als premiats, els tres primers de cada categoria van obtenir garrafes d’oli de la Cooperativa de Sant Isidre. Pel que fa al circuit curt, en categoria masculina el vencedor va ser Modest Capell Piró, amb un temps d'1:29:17, mentre que en femenina va guanyar Arantxa Mejías Robert, amb 1:44:51. Els guanyadors del circuit llarg van ser Sara Vellido Vega, amb un temps de 3:10:50 i Albert Plana Marquez, amb 2:40.32.

Comentaris