01.07.2022 |
Territoris.cat

La 37a Trobada de Gegants de les Borges incorpora Punts Liles per a prevenir el sexisme

La 36a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges Blanques
La 36a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges Blanques
La 37a Trobada de Gegants de les Borges incorpora Punts Liles per a prevenir el sexisme

L’Ajuntament de les Borges Blanques i la Comissió de Festes han comunicat que enguany l’organització de la 37a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs, prevista per aquest pròxim dissabte, 31 d’agost a les 18 hores, a la capital garriguenca, ha incorporat Punts Liles, per a assessorar i sensibilitzar la ciutadania i els participants, prevenir el sexisme i la LGTBIfòbia, i actuar si calgués davant d’algun intent d’agressió masclista.

Així, totes les colles amfitriones de la festa gegantera borgenca han rebut formació en aquest sentit i els seus caps aniran identificats amb un braçalet lila, igual que alguns membres de la Comissió de Festes, que aquest any ha incrementat el nombre d’ajudants. El coordinador de la Comissió Gegantera  organitzadora de la trobada, Jordi Arnau Espuga, ha volgut agrair als voluntaris i voluntàries la seva contribució i predisposició, ja que sense ells resultaria impossible organitzar una trobada tan multitudinària i garantir la seguretat del públic i de les persones participants. 

Enguany, s’esperen més de 6.000 persones de públic i que començarà amb una plantada de gegants a les 17 hores al carrer Carrasco i Formiguera, ja hi ha confirmades 73 colles i es preveu que hi participin més de 160 gegants vinguts d’arreu dels Països Catalans, juntament amb 3 grups de correfocs, Diables els Borjuts; Diables del Grup Recerca de les Borges; i els Diables del Pla de Santamaria. Alhora, hi ha confirmats una cinquantena de grups de grallers, que iniciaran la cercavila amb els gegants a les 18.00 hores, des del Passeig del Terrall cap al Raval de Lleida, carrer la Bassa, carrer del Carme, carrer Nou, carrer Carnisseria i acabaran a la plaça de l’1 d’octubre del 2017, on es presentaran els gegants i faran dues ballades.

Pel que fa al recorregut del Correfoc, que s’iniciarà una vegada finalitzi la Trobada Gegantera, està previst que comenci a la mateixa plaça de l’1 d’octubre i vagi cap al carrer del Carme, carrer Nou, l’Església, la plaça i el carrer Abadia, la plaça Anselm Clavé, carrer Hospital, carrer Concepció Soler i torni cap a la plaça de l’1 d’octubre.

En total l’organització ha previst que hi actuaran gairebé 2.000 persones, de les quals més de 1.600 han confirmat que també assistiran al sopar popular per als participants en la Trobada, previst a la pista poliesportiva de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges, al voltant de les 21 hores. Prèviament, a partir de les 18 hores al Centre Cívic, tindrà lloc el lliurament dels premis “Olivera d’Or” al Borgenc i al Garriguenc de l’any 2018: el Cor Eurídice de les Borges, i l’historiador de Cervià Josep Rubió, respectivament. Tot seguit, el popular humorista, actor i presentador Fermí Fernàndez, serà l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major 2019 de les Borges Blanques.

La 37a Trobada de Gegants de les Borges incorpora Punts Liles per a prevenir el sexisme
comentaris