La 4a Trail Running d'Arbeca inclourà una categoria per córrer descalç

La cursa, que se celebrarà el proper diumenge 27 d'octubre, passarà per camins i corriols del terme

La prova passarà per camins del secà d'Arbeca
photo_camera La prova passarà per camins del secà d'Arbeca

Arbeca acollirà el proper diumenge la 4a Trail Running, una cursa que compta amb una molt bona acollida a la comarca. En aquesta edició, els organitzadors han inclòs moltes novetats amb l'objectiu d'arribar al major nombre de participants possible, com nous recorreguts amb un 80% de corriols. La prova comptarà amb dos circuits, un de 28 quilòmetres amb 1.900 metres de desnivell acumulat (Trail) i un altre de 16 quilòmetres amb 800 metres de desnivell acumulat (Mitjana).

No obstant, la principal novetat de la cursa és que comptarà amb una nova categoria amb premi i classificació pròpia, la "Xancleta Barefoot Trail Running", en la qual poden optar els atletes inscrits a la Trail i Mitjana Trail, que utilitzen la tècnica de córrer descalç o minimalista. L'objectiu d'incloure aquesta novetat és, segons els organitzadors, "donar l'oportunitat de divulgar i posar en valor una altra forma de córrer basada en la utilització de les qualitats naturals dels peus, que cada dia té més adeptes". HI podran participar els corredors descalços, és a dir, que portin nus els seus peus, i el corredors minimalistes, que són els que utilitzen certa protecció als peus, amb un calçat que els permet utilitzar la tècnica i sensacions de carrera similars a les del corredor descalç.  Aquest tipus de calçat no té desnivell entre el taló i la part davantera i té un màxim de 12 mil·límetres de separació del sòl als peus, amb un marge d'error del 10%.

La sortida tindrà lloc a les 09.00 hores des de les pistes d'atletisme Ramón Bellmunt d'Arbeca i els recooreguts passaran per camins i corriols del secà de la localitat . Al llarg de les curses els corredors podran trobar cinc punts d'avituallament proveïts d'aigua, productes isotònics i fruita. Les inscripcions es poden fer a través del web http://trailrunningarbeca.blogspot.com.es i estan limitades a 300 participants. El preu és de 16 euros.

Comentaris