29.06.2022 |
Territoris.cat

La 51a Fira de l’Oli i les Garrigues beneeix els productes de la terra a la Sagrada Família

La cripta del Temple de Gaudí ha acollit aquest cap de setmana la cerimònia, i l’entorn del monument la presentació del certamen

Presentació Sagrada Família
La'calde Enric Mir i el regidor de promoció Econòmica, Jordi Ribalta, van prendre part part en l'acte de benedicció dels productes.
La 51a Fira de l’Oli i les Garrigues beneeix els productes de la terra a la Sagrada Família

La 51a edició de la Fira de l’Oli i les Garrigues s’ha presentat aquest cap de setmana a Barcelona, en un acte de promoció que ha tingut lloc durant dissabte a la Sagrada Família i els seus carrers adjacents. A més de repartir informació de les activitats i les novetats firals, així com de les qualitats beneficioses de l’oli verge extra per a la salut i el benestar personal, també s’hi ha dut a terme una cerimònia religiosa, a càrrec de mossèn Lluís Bonet, el sacerdot que oficia al temple, davant de més de 500 persones d’arreu del món. L’acte s’ha dut a terme a la cripta on reposa el genial arquitecte reusenc, i ha consistit en una benedicció de les collites i els productes més emblemàtics de la comarca, com l’Oli, el Pa de Ronyó, el Vi i la Pedra de les Garrigues, amb la que s’està construint el temple que té prevista la seva finalització l’any 2026, després que s’iniciés al 1882, i que acabarà tenint 173 metres d’alçada.

L’acte ha comptat amb la presència de prop d’un centenar de persones de les Borges Blanques i les Garrigues, moltes de les quals han arribat a Barcelona amb un autocar organitzat especialment per a l’ocasió, i d’altres amb vehicles particulars. Tots ells han pres part en una visita guiada per la Sagrada Família, que els ha permès conèixer de més a prop les peculiaritats d’aquest important edifici projectat per Antoni Gaudí, considerat una de les grans icones catalanes al món. Mossèn Benet, ha destacat que el temple està considerat “una autèntica bíblia de pedra, inspirada en tot allò que envolta la Mediterrània, on s’hi representen tots els seus elements característics, com aquests magnífics productes de la terra que avui beneïm”. Al seu torn, l’alcalde i president del Patronat de Fira, Enric Mir, ha agraït que “ens permeteu difondre la qualitat que tot un territori com les Garrigues li pot oferir al món, a través d’un símbol tant extraordinari com la Sagrada Família”.

Prèviament la comitiva de les Borges, integrada per diversos regidors del consistori, patrons de la Fira i nombrosos veïns de les poblacions de la comarca, han pogut visitar l’exposició “Fins a aconseguir-ho! El setge de 1714”, del Born Centre Cultural, una mostra que presenta la Guerra dels Catalans del 1713-1714, que fou l'epíleg de la Guerra de Successió espanyola, i que recrea la batalla final de l’Onze de Setembre.

 

La 51a Fira de l’Oli i les Garrigues beneeix els productes de la terra a la Sagrada Família
comentaris