La 8a Transisquella ja té més de la meitat de les inscripcions cobertes a tres dies de la prova

La cursa en BTT, que se celebrarà aquest diumenge a l'Albagés, col·laborarà aquest any amb l'ONG Papallupas.

Presentació Transisquella 2014
photo_camera L'acte de presentació de la Transisquella 2014 ha tingut lloc a la Diputació de Lleida.

La 8a edició de la Transisquella de l'Albagés, que tindrà lloc aquest diumenge al matí, compta a dia d'avui amb 157 participants inscrits, més de la meitat de les 300 places que l'organització havia posat com a límit. La prova, que es disputa cada any en aquest municipi garriguenc, és coneguda també per la seva vessant solidària, ja que en cada edició col·labora amb una ONG; en aquesta ocasió l'escollida és l'ONG Pallapupas, que s’encarrega de fomentar i dotar de pallassos els hospitals de Catalunya. L'entitat social rebrà els beneficis íntegres de la cursa mitjançant Solidaris BTT, entitat sense ànim de lucre que “neix de la nostra afició de practicar l’esport en el medi natural”, va explicar Jordi Rosanes, integrant d'aquesta associació, durant l'acte de presentació de la prova que va tenir lloc dilluns a la Diputació de Lleida. A la sala tambe hi van assistir el diputat Antoni Villas; l’alcalde de l’Albagés, Albert Donés; el director tècnic de la prova, Óscar Donés i una altra de les integrants de l’associació Solidaris BTT, Núria Duch.

La vuitena edició de la cursa en BTT Transisquella és una proposta que combina l’esport de la bicicleta, el contacte amb l’entorn natural i el territori.  Limitada a tan sols 300 participants, la Transisquella aposta de nou per la “qualitat per damunt de la quantitat de corredors”, tal i com va explicar l’alcalde de l’Albagés, destacant també que la cursa comptarà amb la participació d’una de les millors ciclistes tot terreny del món i actual campiona d’Espanya, Sandra Santanyes i també amb la presència de la família d’Iñaki Lejarreta, ciclista professional mort en accident i a qui se li va dedicar la passada edició.

Antoni Villas va recordar que “des de la Diputació s’aposta per marxes tan arrelades al territori com aquesta que alhora combinen esport natura i solidaritat. Ja des de la seva primera edició, els diners que es recullen han anat destinats a causes benèfiques i, en aquesta ocasió, seran els infants que es troben hospitalitzats els que en gaudeixin”.

La marxa, no competitiva, està formada per dos circuits, un de 30 quilòmetres amb 650 metres de desnivell positiu, i un altre de 45 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell, “molt més tècnic i exigent”, com va apuntar el director tècnic de la prova que forma part de la Challenge GarriguesL’organització té previst finalitzar la cursa entre les 12.30 i les 13.00 hores per donar pas al sorteig de regals dels patrocinadors i a un esmorzar de germanor entre tots els participants.

Les inscripcions es poden tramitar mitjançant el web del Consell Comarcal de les Garrigues i a través de la pàgina del Club Ciclista Ateneu Garriguenc. 

Comentaris