17.10.2021 |
Territoris.cat

Acord a les Borges per trobar solucions als pisos ocupats

S'oferirà mediació per a les dotze famílies que viuen als pisos de manera il·legal

Reunió pisos la Caixa al Consell Comarcalerr
Les parts implicades es van reunir la setmana passada al Consell Comarcal.
Acord a les Borges per trobar solucions als pisos ocupats

L’Ajuntament de les Borges Blanques treballarà de manera coordinada amb la Unitat Bàsica d’Atenció Social del Consell Comarcal de les Garrigues per buscar solucions a l’actual situació que té lloc als pisos de l’avinguda Santiago Rusiñol de la ciutat, ocupats de manera il·legal per 12 famílies. Així ho ha determinat aquesta setmana la regidora de Benestar Social, Família i Salut, Pilar Chimenos, després de la reunió a cinc bandes que va tenir lloc la setmana passada a la seu del Consell Comarcal i a la qual van assistir representants de Servihabitat, empresa immobiliària de “la Caixa” i propietària dels pisos, de l’Ajuntament, del Consell, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i del departament de Benestar Social. Segons ha explicat Chimenos l’acord al que han arribat les quatre parts implicades “implica un treball coordinat per tal de poder fer seguiment de les situacions familiars detectades recorrent a la mediació per trobar-hi solucions”.

Aquest compromís suposa que l’accés a aquests habitatges es farà tenint en compte els informes que les treballadores dels Serveis Socials comarcals hauran realitzat a les famílies sol·licitants, a través d’una atenció personalitzada i del seguiment posterior.

Actualment s’han localitzat tots els pisos ocupats de forma il·legal en aquest bloc situat davant de la rotonda de la variant. Chimenos ha explicat que ja fa un any i mig, i per evitar problemes de seguretat i de convivència, el consistori va posar-se en contacte amb la Generalitat per manifestar la problemàtica existent. La regidora, que ha afirmat que “es va per bon camí”, ha avançat que alguns dels pisos de la promoció, concretament 10, estaran destinats a lloguer social, amb una quantitat econòmica que es pacta segons els ingressos dels ocupants que hi viuen.

Acord a les Borges per trobar solucions als pisos ocupats
comentaris