08.12.2022 |
Territoris.cat

Acord de l'Ajuntament i l'operadora Adamo Telecom per portar la fibra òptica a Juneda

juneda 2 interior
Moment de la presentació del projecte, aquest dilluns a l'Ajuntament
Acord de l'Ajuntament i l'operadora Adamo Telecom per portar la fibra òptica a Juneda

L’empresa de telecomunicacions Adamo iniciarà aquest gener el desplegament de xarxa de fibra òptica a Juneda. L'Ajuntament ha acollit aquest dilluns al migdia la presentació del projecte per part de l'empresa, acte al qual han assistit l’alcalde Antoni Villas i dos representants de la firma. Les previsions són finalitzar els treballs d’estesa del cablejat durant el primer semestre de 2018, moment en què totes les llars gaudiran ja de connexió.

Des del consistori han destacat l'actuació, gràcies a la qual els veïns que estiguin interessats podran gaudir de l’Internet més ràpid del país –a una velocitat de 1.000 Mb de descàrrega i 300 Mb de pujada– a un preu molt competitiu, segons han indicat. El servei inclou, a més a més, Atenció al Client i la possibilitat de contractar serveis de telefonia fixa i mòbil.

Les previsions són finalitzar els treballs d’estesa del cablejat durant el primer semestre de 2018

Així mateix, han valorat el salt qualitatiu que suposarà el desplegament pel que fa a capacitat i velocitat d’accés a Internet de totes les llars i les empreses del poble, "servei clau per al desenvolupament personal, social i empresarial de la zona i dels seus habitants".

El projecte ha estat possible gràcies a la resposta veïnal a la iniciativa Adamo Fiberhoods. Les persones registrades a https://fiberhood.adamo.es/lleida/juneda gaudiran de condicions especials, però aviat es tancarà la possibilitat de registrar-se.

Segons fonts municipals, Adamo és un operador de fibra òptica regional enfocat a noves zones urbanes d’alta densitat de població i a zones rurals. És d’origen suec i té la seva seu principal a Barcelona. Amb infraestructura pròpia, ofereix la fibra més ràpida del país (1.000 Mb). També ofereix telefonia fixa i mòbil. Recentment la companyia sueca EQT, de capital privat, va adquirir el 80% d’Adamo amb l’objectiu d’impulsar el seu creixement a Espanya.

Acord de l'Ajuntament i l'operadora Adamo Telecom per portar la fibra òptica a Juneda
comentaris