Acord per promoure l'ús del català a les Borges

Diverses voluntàries participaran cada setmana en tertúlies amb les usuàries del programa, dirigit a persones que no utilitzen la llengua amb fluïdesa

ajunt
photo_camera Imatge del consistori borgenc.

L’Ajuntament de les Borges Blanques i el Consorci per a la Normalització Lingüística han signat un acord de col•laboració per promoure el programa Voluntariat per la llengua a la capital de les Garrigues.

El compromís de les dues institucions permetrà integrar lingüísticament a persones que, tot i viure a les Borges, encara no parlen amb fluïdesa la llengua catalana, gràcies a la participació de diverses voluntàries que duran a terme tertúlies amb les usuàries del programa. El programa s’iniciarà a partir de la setmana vinent, durant tot el curs escolar, i es durà a terme cada dijous al matí durant una hora i mitja al Centre Cívic de les Borges Blanques.

La iniciativa preveu que hi participin una quinzena de persones i ha sorgit per la demanda generada amb programes d’integració duts a terme els darrers mesos per la regidoria de Benestar i Família de les Borges, com les sortides per caminar en grup o els tallers duts a terme amb les persones nouvingudes, majoritàriament de procedència marroquina. 

La regidora responsable Pilar Chimenos ha destacat que “la tasca d’integració lingüística dels nous catalans ens correspon a tota la societat. Aquestes tertúlies suposen una gran oportunitat per aprendre la llengua i fer noves relacions socials”. 

comentaris