Actes vandàlics contra dues de les estelades que onejaven a les Borges

Apareixen tallats els màstils instal·lats a l'entrada del municipi i a l'exterior de l'Espai Macià

cop2
photo_camera El màstil que aguantava l'estelada de grans dimensions que onejava a l'entrada del municipi, davant de la cooperativa de Sant Isidre, també ha patit danys.

Uns desconeguts han tallat aquesta nit el màstil que l'Ajuntament de les Borges havia instal·lat a l'entrada del municipi el passat mes d'agost, així com el que hi havia a l'exterior de l'Espai Macià, i que tenien una gran estelada hissada al capdamunt. Els desconeguts han serrat els dos pals metàl·lics que sostenien l’estelada, suposadament amb algun aparell mecànic o elèctric, de manera que aquest matí els veïns ja s'han despertat amb els pals tallats a terra i sense les estelades. L'Ajuntament, que ja ha denunciat l'incident als Mossos d'Esquadra.

Es dóna la circumstància que la gran estelada col·locada a l'entrada del municipi, de sis metres de llarg i quatre d'ample, ja va ser robada durant l'any passat. En aquella ocasió, però, no van arribar a serrar el màstil. Per aquest motiu el consistori la va tornar a hissar, però aquesta vegada amb un màstil més llarg, per evitar que es repetís l'acte. La bandera s'havia mantingut fins aquesta passada matinada al capdamunt del pal. Per altra banda, l'estelada col·locada a l'exterior de l'Espai Macià mai havia estat objecte de cap acte vandàlic.

Antecendents de pintades feixistes

Es dóna la circunstància que fa només quatre mesos diverses façanes i edificis de la capital garriguenca van ser objecte de pintades feixistes. "Arriba España" i "Separatistas terroristas" són algunes de les freses que algú va escriure de matinada a l'Espia Macià, a més d'altres pintades similars que van aparèixer a les seus de CiU i ERC al municipi.

Les pintades, que encara es poden veure a la paret de l'Espai Macià, estan signades amb les inicials DNJ, que correspondrien a la secció jove del grup ultradretà Democracia Nacional.

Comentaris